Adana Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Sanayi Odası seçimlerinden sonra Adana’da bir konsensüs oluştuğunu belirten Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık,”Bizler bu konsensüsü dışarıdan dikkatle takip ediyoruz. Bu durumun Adana için umut olduğunu görüyor, çok önemli buluyoruz. Ayrıca ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç Beyin TOBB Yönetim Kuruluna seçilmesi bizi çok mutlu etti. Adana için bundan sonra daha iyi olacaktır. Adana’da son 5 yılı özellikle belediyecilik açısından biz yok sayıyoruz. Plan ve imar sorunları yaşadık. 25 binlik, 5 binlik ve binlik planları incelediğimiz de 2 yıllık süre içerisinde tamamlanmasının mümkün olduğunu gördük. 2008 yılında başlayan bu süreç 2010-2011 yılında bu süreç tamamlanırdı. Adanadaki otorite boşluğu özellikle Büyükşehir Belediye Meclisindeki olağanüstü gelişmeler beşinci yılını doldurdu hala bir netice yok. Bu durum Adanadaki inşaat sektörüne ciddi darbe vurdu. Arsa fiyatlarının ciddi bir şekilde yükselmesine neden oldu. Bu da insanları bir kıskacın içerisine soktu. Çok ciddi sıkıntı yaşandı. Önümüzdeki dönem Adanalı tercihini yaparken bunları dikkate alarak, çalışan birilerini seçerler. Adana’da da düzgün işler yapılır ümidindeyiz” diye konuştu.

 

ÇALIŞKAN, ADANA’DAKİ BİRLİK BERABERLİK RUHU ÇOK ÖNEMLİ

ATB 2. Başkanı Osman Bağış ve yönetim kurulu üyesi Hamit Tezcan’ında hazır bulunduğu ziyarette Adana’daki birlik beraberlik ruhunun çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan,”Odalar, sivil kuruluş olarak belediyelerden daha etkin bir yerde ve resmi kurumdur. TOBB gerçekten ciddi bir kuruluş. Türkiye’nin iş hayatında hem kendi yaptıklarıyla bir de hem içeride hem dışarıda her hangi bir kanun da yönetmelikte bir şey yapacaksa veya bir anlaşma olacaksa mutlaka TOBB’nin bir görüşü alınıyor. Doğrudur, iş hayatının birinci temsilcisi TOBB’dur. Tabi Yönetim Kurulu Başkanından sonraki ikinci görevde Adanalı bir arkadaşımızın olmasını biz de çok önemsiyoruz. Bu da ATB Meclis Başkanımız Şahin Bilgiç. Yalnız Adana’nın 3 odası değil, Adana ili, çevre il, ilçe odalarının birlikte hareketiyle böyle bir kazanım oldu. İnşallah bir başlangıç olur. Belediyelerimizdeki sıkıntı yalnız inşaat sektörünün değil, şehrin de moralini bozuyor. Adana’da şehircilik ve belediyecilik son 20 yılda çok kötü gidiyor. Bizler odalar olarak sizler dernekler olarak birlikte bir sinerji oluşturacağız. Adana Lobisi her partinin milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve oda başkanları ilk çalışmayı yaptık. İnşallah bu devam eder. Bu ciddi bir güç veriyor. Ankara’dan bir talebiniz bir işiniz olduğunda bu birliktelikle giderseniz daha çok ciddiye alınıyorsunuz. Her şeyin daha iyi olacağı inancındayız ” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Muammer Çalışkan ATB’nin kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık’a hediye etti.