Toplantıda,  Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyelerinden Adana İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ve Kalkınma Kurulu üye temsilcileri hazır bulundu.
Toplantı, Başkanlık Divanı seçimiyle başladı. Yapılan seçimlerde Kalkınma Kurulu Başkanı Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan olurken, Başkan Vekili Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş oldu. Katip üyeliğe ise Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cihan Gündoğar seçildi.
Toplantıda konuşan Vali Coş, Kalkınma Kurulu’nun Çukurova Kalkınma Ajansı için önem arz ettiğini, danışma organı olduğunu belirterek, verilen görüşler ve değerli önerilerle ile Kalkınma Kurulu’nun iş ve işlemlerinin daha da etkinleştirileceğini ifade etti.  Vali Coş sözlerine şu şekilde devam etti,” Baktığımız zaman her iki ilimizde de çok değişik, farklı tecrübelere sahip kompozisyon var. Bu kompozisyonda aşağı yukarı hepsinde uzmanlarımız var. Böyle geniş danışma kadrosuyla inşallah kalkınma kurulumuz, önceki dönemlere göre daha etkin görev yapacaktır. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevine 2 yıl süreyle seçilen Muammer Çalışkan sözlerine önceki Kalkınma Kurulu üyelerine teşekkürlerini ileterek başladı. Çukurova’nın yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın parlayan yıldızı olmaya aday olduğuna değinen Çalışkan, “Tarımda ciddi potansiyeli olan, enerji sektörü ile önemli imkanlara sahip, nehirleri ile global kuraklıkta dahi en az etkilenecek bölge, sanayisi, ulaşımı ile dünyanın parlayan yıldızıdır.” dedi. Çalışkan, “Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Mersin’in sinerji oluşturan nadir kurumlarından. Kalkınma Kurulu listesine baktığımızda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerden oluşan ciddi bir kurul. Bu kurul Kalkınma Ajansına danışman niteliğinde bu sebeple yapılacak çalışmalara ciddi artıların olacağını düşünüyorum. Hep birlikte ciddi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum şeklinde konuştu.
Divan seçimlerinin ardından Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 2012 yılı Ajans faaliyet raporunu içeren sunum gerçekleştirdi.  Sunumu takiben 2014-2023 yılı Çukurova Bölge Planı hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Toplantı görüş ve temenniler belirtilerek son buldu.