Ceyhan Ticaret Borsası (CTB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını resmen açıklayan CTB Meclis Başkanı Mustafa Aydar, bölge üreticisinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, ürününün değerinde satılabilmesi ve halkın gıdaya olan erişimini kolaylaştırmanın yollarını arayacaklarının sözünü verdi. CTB’nin özellikle işsizliğin asgari düzeye indirgenmesi için de çalışmalar yapmak zorunda olduğunu kaydeden Aydar, sorunları ve bunların çözüm yollarını da bildiklerini söyledi.

“CEYHAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

CTB Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla 1 Ekim’de gerçekleştirilecek genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Aydar, iklimi, verimli tarım toprakları ve ürün çeşitliliğiyle tarımda vazgeçilmez bir konumda olan Ceyhan’ın ülke tarımında ve ekonomik hayatta önemli bir merkez olduğunu dikkati çekti. 


MEVCUT BAŞKAN, AYDAR’I DESTEKLİYOR

Aydar, adaylık açıklamasında “Arkadaşlarımla bu yola çıkarken kimseye kırgınlığımız olmadı. Yola inançlı bir şekilde çıktık. Kimseyi incitmeden kalp kırmadan bu seçimi gerçekleştireceğiz. CTB’yi en iyi yerlere taşıyacağımıza söz veriyoruz. 4 yıldır bu yolda kimseyi kırmadan yolumuza devam ettik. Başkan Memici Güleçyüz'ün bırakmış olduğu aynı ekiple yolumuza devam edeceğiz. Huzurunuzda Memici Güleçyüz'e bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Mevcut yönetimin yüzde 90’lık bölümünün desteğini aldığımız için mutluyuz. 1 Ekim’deki seçimi inşallah kazanacağız” diye konuştu.

“TARIM TOPRAKLARININ KORUNMASI İÇİN…”

Aydar, “Buğday, pamuk, mısır, soya, yer fıstığı, hurma, nar, karpuz, turunçgiller ve birçok sebze üretimiyle öne çıkan, tatlı su balıkçılığını bünyesinde barındıran, hayvancılıktaki gelişimiyle göze çarpan ilçemizde tarım sektörünün daha çok desteklenmesi, tarım topraklarının korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için arkadaşlarımızla birlikte Ceyhan Ticaret Borsası Başkanlığı yönetimine talip olduk” dedi. 

“GÖREVİN KUTSALLIĞINA İNANARAK YOLA ÇIKTIK”

CTB çatısı altında bugüne kadar görev yapan herkese emeklerinden dolayı teşekkür eden Aydar, “Bizler, Borsamızı daha etkin noktalarda temsil etmek, Türkiye ekonomisinde hak ettiği noktaya ulaşabilmesi ve çiftçimizin hakkını, hukukunu gözeterek daha huzurlu ve daha verimli bir noktaya taşınabilmesine olanak tanımak adına bu görevin kutsallığına inanarak yola çıktık” diye konuştu.

“CEYHAN PAMUK, MISIR VE BUĞDAY ÜRETİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR”

Ceyhan’ın, Adana tarımının dünyaya açılmasına, dünyada ve Türkiye’de stratejik ürün olarak belirlenen başta pamuk olmak üzere, mısır ve buğday üretimine öncülük eden bir merkez olduğunun altını çizen Aydar, ekim alanlarının son yıllarda düşüşe geçen ve ithalatta başı çeken pamuk üretimine gerekli özenin gösterilmediğini kaydetti. 

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERİN TEŞVİK EDİLMESİ GEREK”

“Tarımın sanayiye entegrasyonunda çok önemli bir gösterge olan pamuk üretimini artırmanın yollarını aramak zorundayız” diyen Aydar, yıllık 2 milyon tona yaklaşan ithalatla önemli miktarda dövizin yurtdışına aktarılmasına neden olan yağ açığının da kapatılamadığını söyledi. Aydar, “Verimli tarım topraklarımızda soya, ayçiçeği, mısır ve pamuk üretimini teşvik edici yöntemleri hayata geçirebilirsek, katma değeri yüksek ürünlere yönelebilirsek çiftçimize de ekonomimize de rahat bir nefes aldırmış olacağız” şeklinde konuştu.

“CEYHAN ENERJİ İHTİSAS SANAYİ BÖLGESİNDE İSTENİLEN NOKTAYA GELİNEMEDİ”

Ceyhan’ın enerji yatırımlarıyla Türkiye’nin ve bölgemizin enerji üssü haline getirilmesi planlandığını ancak Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesine karşın Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nde istenilen noktaya gelinmediğinin de bir gerçek olduğunu dile getiren Mustafa Aydar, şöyle devam etti:

“BORSA, İŞSİZLİĞİN ASGARİ DÜZEYE İNDİRGENMESİ İÇİN DE ÇALIŞMAK ZORUNDA”

“Ceyhan Ticaret Borsası misyonu, ülkemizdeki ürün borsacılığının mükemmel deneyimini yaşatmak ve paydaşlarına büyük değer katmaktır. Bu gerçekler ışığında kurulan Borsamız, ilçemizin tarım ve hayvancılığına göstereceği özen kadar sosyokültürel yaşamın dengelenmesi, huzur ve refahın sağlanması, özellikle işsizliğin asgari düzeye indirgenmesi için de çalışmalar yapmak zorundadır.”

“İHRACATÇILARLA ÇİFTÇİLER ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Ceyhan Ticaret Borsası’nın gelişimine katkı koymaya çalışan insanlar olarak sorunları çok iyi bildiklerinin altını çizen Aydar, “Bu sorunların özellikle merkezi yönetim nezdinde çözüme kavuşması için milletvekilleri ve bakanlarla görüşmelerimizi sıklaştıracağız.  Bölgemiz üreticisinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, ürününün değerinde satılabilmesi ve halkımızın gıdaya olan erişimini kolaylaştırmanın yollarını arayacağız. İhracatçılarımız ve çiftçimizle samimi, içten, hiçbir art niyete meydan vermeden çok ama çok önemli bir köprü vazifesi göreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.