Yeni ayarlamaya göre; daha önce 1 lira 37 kuruş olarak açıklanan 1 kilogram Çukurova tipi kütlü pamuğun fiyatı 1 lira 67 kuruşa, 1 lira 38 kuruş olarak açıklanan Amik Ovası kütlü pamuğunun fiyatı 1 lira 69 kuruşa, 1 lira 41 kuruş olarak açıklanan Diyarbakır yöresi kütlü pamuğun fiyatı ise 1 lira 72 kuruşa çıkarıldı. Çukobirlik'e getirilen kütlü pamuk bedelleri peşin ödeniyor.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal yaptığı açıklamada, kütlü pamuk fiyatlarının piyasalarda yükselmesi durumunda rakamları yukarı çekecekleri taahhüdünde bulunduklarını ve bu sözlerinin arkasında durduklarını belirterek, çiftçinin emeğini kesinlikle heba etmeyeceklerini söyledi.
 
 Kooperatifçilik hizmetlerini en iyi şekilde sunma konusunda kararlı olduklarını kaydeden Bal, "Ortaklarımızın artık şuna inanmaları gerekir ki, Çukobirlik kar ettiğinde, kazancını artırdığında bu kesinlikle kendilerine yansıyacaktır. Piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Uygulamalarımız tamamen ortak üreticilerimizin lehine olacaktır. Ortaklarımıza bunları dikkate alarak kurumlarına sahip çıkmaları ve ürünlerini getirip teslim etmeleri konusunda bir defa daha çağrıda bulunuyorum" dedi.

Çukobirlik'in açıkladığı yeni kütlü alım fiyatlarının 21 Eylül'den itibaren geçerli olduğu belirtildi.