Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcısı Mehmet Simge Baş, Genel Sekreter Kazım Tosun, Sayman Hakan Burç, Yönetim Kurulu Üyeleri Efsun Erkemen ve Ali Fuat Çerçer, bir süre önce göreve gelen Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç'a "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. ADASO Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Tuzcu ile aynı zamanda Çukurova GİAD Üyesi olan Salih Sütçü'nün de katıldığı ziyarette konuşan Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın ticaretine, sanayisine yön veren, saygın konumdaki 155 üyeye sahip bir dernek olarak 13 bin kişiye istihdam sağladıklarını, Adana ihracatının 325 milyon dolarlık kısmının Çukurova GİAD üyelerince gerçekleştirildiğini söyledi. Adana'ya katkı, üyelere fayda sağlamak amacıyla çalıştıklarını bildiren Sakarya, "Adana'ya bir şekilde borcumuzu ödeyeceğiz. Arkadaşlarımızla elimizden geleni yapmak için çaba gösteriyoruz. Geçmişte ne yazık ki sivil toplum örgütlerimizle odalarımız yeterli dinamizmi sağlayamadılar, işbirliği kuramadılar. Projelerden çok, kişiler arasındaki diyalog, birbirlerine bakış ilişkilerde etkili oldu. Yoksa çok güzel projeler çıkarıldı, ama destek görmedi ve Adana kaybetti. Biz artık Adana'nın kaybetmesini istemiyoruz. Adana'da vali, büyükşehir belediye başkanı, meslek odaları, sivil toplum örgütlerinden kurul oluşturulsa, bu kurul 15 günde veya ayda bir, bir araya gelse, Adana için konuşulsa, fikirler ortaya çıksa, kurul üyelerine görevler verilse ve Adana için çalışılsa. Bu birlikteliğin sağlanması lazım. Yoksa boşa kürek çekeriz. Adana'nın artık kaybedecek zamanı yok. Toplu bilinci ortaya koymak lazım" dedi.

MARKA ŞEHİR ÇALIŞMASI

Sakarya, Çukurova GİAD olarak haziran ayı başında marka şehir konusunda çalışma başlattıklarını, bu çalışmalar ışığında geçmişte yapılmış benzer çalışmaları incelediklerini ve yakın zamanda da geçmişte yapılan bu çalışmaların ışığında Adana'nın önemli kurumları ile birlikte marka şehir çalışmasını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da, Çukurova GİAD'ın Roubini ve Schröder'in katılımıyla gerçekleştirdiği toplantılar başta olmak üzere her etkinliğinden övgüyle söz ettiğini bildirdi. Kıvanç, "Adana için reklam işte bu. Reklamın yanında işin içinde ekonomiye katkı da var. Adana için uygulanacak çok güzel projeler hayata geçirmeliyiz. Sık sık bir araya gelip Adana için konuşabiliriz, konuşmamız da lazım. Geçmişte ufak tefek hatalar olmuştur. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Önümüze bakacağız. Bizim ADASO'da bir beklentimiz yok. Sadece hizmet için geldik. Adana için artık aynı şeyleri konuşmamız lazım. Birlik olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Adana'ya hizmet için üzerimize ne düşüyorsa yaparız" diye konuştu.