Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) 2017 Şubat ayı toplantısı, federasyonun yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz’in sahibi olduğu Packerman Fabrikası salonunda gerçekleştirildi.
Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, 16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ilan ettiği “İstihdam Seferberliği”nin heyecan verici olduğunu, ancak Çukurova iş dünyasının bu seferberliğe mevcut şartlarda destek vermesinin kolay olmadığını söyledi.

Önümüzdeki süreçteki belirsizlik, güven ve barış ortamının tam olarak sağlanamadığı bir ortamda, gerek bölgede ve gerekse ülke genelinde yeni istihdam yaratılmasının güçlüğüne işaret eden Doğan,  “Antakya’da yapılan toplantımızda da belirttiğimiz gibi, bölgede yatırım ve istihdamın artması noktasında bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Doğan, istatistik sonuçlarına göre bölgede artan işsizlik oranını azaltmak için güven ortamı ve hukukun üstünlüğünün sağlanması, teşviklerin yürürlüğe girmesi ve yeni yatırım alanları açılarak bölgeye yatırımcıların çekilmesi gibi gelişmelerin gerektiğini vurgulayarak, “Bu yöndeki olumlu gelişmeler, iş dünyası temsilcilerinin gelecek endişesi olmadan yeni yatırımlar yapmasının yolunu açacaktır. Bu da yeni istihdam olanakları, yeni iş kapıları demektir. Yani İstihdam Seferberliği’ne katkı, hükümetin bu yöndeki çalışmalarıyla daha kalıcı ve anlamlı olur. Böylece hem bölge, hem ülke ekonomisi kalkınır”  ifadeleri kullandı.

 Doğan, 16 Nisan’da yapılması planlanan Referandum ile ilgili de şu mesajı verdi: “Beklentimiz,  referandumun ister iktidar, ister muhalefet olsun bu yarışın demokratik bir yarış içinde ve birinin bir diğerini ötekileştirmeden yürütülmesidir. Gerek ‘Evet’, gerekse ‘Hayır’ diyen vatandaşın görüşüne saygı gösterilmelidir. Evet diyen de hayır diyen de bizim insanımızdır.”

Toplantıya katılan Çukurova SİFED Yönetim Kurulu üyeleri de İstihdam Seferberliği ve gündemle ilgili düşüncelerini açıklarken, ekonomik anlamda düzlüğe çıkmak istediklerini dile getirdiler. Yönetim kurulu üyeleri, üretim yapmadan, yeni yatırımlar gerçekleştirmeden, bölgede barış ve güven sağlanmadan, kısa vadede borçlar yapılandırılmadan beklentilerin karşılanmasının zor olacağını vurgulayarak, şunları kaydettiler: “Yatırımcının teşviklerle desteklenmesi, piyasanın ve pazarın gelişmesine katkı sağlayacaktır. İç ve dış pazarlardaki daralmanın ortadan kaldırılması için sağlam adımlar atılması gerekir. İş ve yatırımın olmadığı ortamda yapılacak fazla bir şey yok.”

Toplantıda, Çukurova SİFED Genel Sekreteri Mustafa Öncül, Başkan Yardımcısı Gülümsün Adalı, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, MESİAD YİK Başkanı Hasan Hüseyin İpek, TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Gül Akyürek, MODER Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik ile Mustafa Güler, Bedrettin Gündeş ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.