Mersin Divan Otel’de düzenlenen toplantıya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez,  TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve DASİFED Başkan Vekili Faruk Ekinci, Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan,  Doğu Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar, Çukurova SİFED ve ADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Mustafa Öncül ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Zeytin Dalı Harekâtı’na destek

Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, toplantının açılışında, Türkiye’nin sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla terör ve terör unsurlarını etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nı desteklediklerini söyledi.

Harekâtta şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Doğan, “Dileğimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, daha fazla şehit vermeden bölgenin istikrarını sağlamaya yönelik bu görevini başarıyla tamamlayıp dönmesidir.  Bu, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, siyasi partilerimizin liderleri ve iş dünyası olarak tüm Türkiye’nin dileğidir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Aksine bu bölgede bulunan komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Komşularımızla barış içerisinde, ülkemizin ekonomisini kalkındırmak amacıyla üreterek, yeni yatırımlar yaparak ve adil şekilde paylaşarak birlik ve beraberlik içinde bir yaşam arzuluyoruz” dedi.

DAÖEB Projesi

 Doğan, daha sonra Çukurova’nın sanayi ve iş dünyası federasyonları Çukurova SİFED ve DASİFED’in bölgesinde bulunan illerin ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla gündeme getirdiği ‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge’ Projesi’nin önemine değindi.

Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge Projesi’nin, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep’i kapsayan proje olduğunu vurgulayan Doğan, “Türkiye’nin 2023 hedefi,  inovasyon ve ihracat gibi önemli ayrıntıları olan bu proje içerisinde enerjiden tarıma, gıdadan kimyaya, tekstil ve konfeksiyondan lojistiğe kadar  önemli sektörler yer alacak. Geleceğimiz için atılacak çok önemli bir adım olan bu projenin tutacağına ve hayata geçeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Prof. Dr. Nejat Erk, Doç. Dr. Murat Koç ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan’ın  ‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge’ Projesi’ne yönelik hazırladıkları raporların sunumunu yaptıkları toplantıda, Çukurova SİFED ve DASİFED yönetim kurulu üyeleri, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştılar. Çukurova SİFED ve DASİFED yönetim kurulu üyeleri, söz konusu projenin hayata geçmesinde kararlı adımlarla yürüyeceklerini ifade ettiler.