Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, adını tarihe altın harflerle yazdıran eşsiz bir lider olduğunu belirten Doğan, “İşgal edilen yurdumuzun düşmanlardan temizlenmesinde Türk ulusunun destansı azmiyle büyük zaferlere imza atan ve bu eşsiz mücadeleyi Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandıran Atatürk, ülkemize demokrasi ve laikliği getirmiştir. Ülkemizin hukuk devleti olmasına öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, siyasal, toplumsal, hukuk, eğitim, kültür ve ekonomi alanlarında devrimler gerçekleştirerek, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunu açmıştır” dedi.

Doğan, Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği mirası Cumhuriyet’e, demokrasiye ve laik değerlere sahip çıkacaklarını, iş dünyası olarak ekonomik kalkınmanın devamı, yeni iş fırsatları ve istihdam yaratacak atılımlar için de üzerlerine düşeni kararlılıkla yerine getireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimiz, 93 yılda büyük mesafeler kat etti. Dünyanın pek çok milletine eserleriyle ilham kaynağı olan Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği ülküde bizler de hiç durmadan emin adımlarla yürüyeceğiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada özellikle son yıllarda yaşananlar, Atatürk ve laik cumhuriyetin önemini bir kez daha gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e millet olarak borcumuz, Türkiye’nin, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almasını sağlamaktır. Bunu da birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak gerçekleştirebiliriz. Büyük Önder Atatürk’ün hedeflediği modern ve çağdaş bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğimizi de hatırlatmaktan onur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle,  Cumhuriyetimizin kurucusu, tüm dünyada örnek gösterilen büyük komutan ve büyük lider, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 78'inci yılında rahmet ve şükranla anıyoruz.”