BAĞIŞ, “BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA İLERLEYECEĞİMİZE İNANCIM TAMDIR”

Ağustos ayının Türkiye tarihinin önemli aylarından olduğunu ifade eden ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı meclis oturumda şunları söyledi;

“Türklerin Anadoluya girişi Sultan Alpaslan tarafından kazanılan zaferle başlamış, ülkemizi işgal etmeye çalışan İngiliz, Fransız ve Yunanlıları Büyük Türk Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos’ta büyük taarruzla yurdumuzdan atmıştır. Ne yazık ki topraklarımızı bir türlü işgal etmeyi başaramayan emperyalist güçler bu Ağustos ayında ekonomik olarak ülkemize saldırmış, hükümetimizin aldığı kararlı tutumla bertaraf olmuşlardır. Türk Milletinin birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmasıyla kötü günleri atlatıp Büyük Türkiye yolunda ilerleyeceğimize inancım tamdır.” dedi.

BİLGİÇ, “SIKINTILI DÖNEMİ AVANTAJA ÇEVİREBİLİRİZ”

Çukurova toprakları bütün ürünleri yetiştirecek nitelikte olduğundan tarımın laboratuvarı konumunda olduğunu ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Çünkü Çukurova’da üretilen bütün ürünler Türkiye’ye örnek olmaktadır. Lisaslı depoların önemini buğday ve mısır da yaşadık. Piyasaların dengelenmesi, fiyatların üretici lehine korunması ve fiyat istikrarı açısından şuan işlevini tam olarak yapıyor. Lisanslı depoya girip, ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) oluşan ürünlerin piyasaya arzı yapıldığı zaman hem piyasalardaki dalgalanmalar hem dünya ve Türkiye’deki ekonomi sıkıntısı tarım ürünlerine olan ilgiyi arttırdı. İthal edilen ürünler de içeriye yönelme var. Bu da ülkemize ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Çukurova toprakları bütün ürünleri yetiştirecek niteliktedir. Bu avantajları kullanacak tarzda hükümetimiz uyguladığı politikalarla inşallah uzun vadede de üreticinin, ticaret erbabının yanında olabilecek kararlar aldığı takdirde sıkıntılı dönemden avantajla çıkarız.”

“YAŞANAN KAOS ORTAMINI BİRLİKTELİKLE ORTADAN KALDIRIRIZ”

Başkan Bilgiç, “Dış güçler eskiden koltuklarının altında olarak gördükleri Türkiye’yi gelişen ekonomiler içerisinde dünyada varlığını hissettirince bir çok alanda kıskaca alınmaya çalışılıyor. Bir sürü badiren geçen Türk halkını yıldıramaz.Bu planlı, sistemli olarak uygulanmaya çalışılan ülkemiz üzerindeki bu kaos ortamını hep birlikte kaldıracağız.”

“PAMUK’TA DIŞA BAĞIMLILIĞI %50’NİN ALTINA DÜŞÜRDÜK”

Başkan Bilgiç, “Pamuk sezonuna başladık. Pamuğun nerdeyse yüzde ellisini dışarıdan alan bir ülkeydik. Çok şükür bunu aşağılara düşürdük. Hedefimiz pamuğun enaz yüzde yetmiş beşini içeride üretmektir.

Yağlı tohumlarda da dışa bağımlıyız. Soya ekimini arttırarak bunda da avantaj sağlayabiliriz. Dışarıya verilen dövizler destek olarak üreticilerimize verilirse, dışarıdan alınan ürünler azaltılırsa o kadar cari açığımızı aşağılara çekeriz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.