Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED), Çukurova’nın ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin gün yüzüne çıkması için ‘Çukurova Ekonomi Zirvesi’ düzenleyecek.

Adana ve Mersin Valiliği’nin yanı sıra iki kentin Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları ile borsalar ve sivil toplum örgütlerinin yer alacağı zirve hazırlıklarına başlandı.

Mersin’de gerçekleşen toplantıda konuşan ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, “Etkili ve etkileşimli işgücü potansiyelimizi, yerli ve yabancı sermayeye iyi tanıtmak zorundayız. Mersin ve Adana’nın ayrışması düşünülemez” dedi.

Artık tüm dünyada kentler arası değil bölgeler arası rekabetin ön plana çıktığını vurgulayan Sönmez, Çukurova adında birleşen Mersin ve Adana’nın enerji geçiş hatları, liman, turizm, tarım ve sanayi altyapısıyla yerli ve yabancı sermayenin gözbebeği konumunda olması gerektiğinin altını çizdi.

Çukurova’nın tüm dünyaya etkili bir sunumla anlatılmasının önemine işaret eden Sönmez, şunları söyledi:

“ÇUKUROVA SİFED çatısı altında birleşen Adana ve Mersin’deki iş dünyası temsilcilerimizle yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz. Hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra hayata geçireceğimiz ‘Çukurova Ekonomi Zirvesi’ iki kentin yatırım avantajlarını içeren geniş bir perspektif sunacak. Çukurova’nın makro ekonomide söz sahibi olması için ekonomik dinamiklerimizi hayata geçirmekten başka şansımız yok. Bilgi, birikim, vizyon ve misyonumuzla bölgesel kalkınmanın en güzel örneğini sunacağımıza inanıyorum.”

“AYNI HEDEFE ODAKLANMALIYIZ”

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz ise iki kent arasındaki işbirliğinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını diledi. Tüm kurum ve kuruluşlar arasında bir araya gelememe sıkıntısı yaşandığını kaydeden Deniz, “Aklın ve bilimin galip geleceğine inanıyorum. Birlikte hareket etmezsek başarılı olma şansımız yok. Bu coğrafyada mükemmel bir hayat standardına ulaşabiliriz. Mersin ve Adana aynı hedeflere odaklanmalı” diye konuştu.