Yabancı turistleri bölgeyi çekmek amacıyla hazırlanan pakette deniz turizmi için 2 gün Mersin’de, kültür ve inanç turizmi için ikişer gün Adana ve Hatay’da konaklama olanağı sunuluyor.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çukurova’nın bir destinasyon olarak turizmindeki yerini almasını hedeflediklerini söyledi.

“Mersin, Adana ve Hatay’ı bir bütün olarak tanıtmaya ve paket turlara dahil etmeye çalışıyoruz” diyen Demir, Çukurova destinasyonunun turizmin tüm çeşitliliğine sahip olduğunu vurguladı.  Çukurova bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki turizmciler birlikte hareket edeceğini kaydeden Demir, “Özellikle yurtdışından gelecek turistler için Mersin, Adana ve Hatay’ı kapsayan turlara öncülük yapmak istiyoruz. Deniz turizmi için 2 gün Mersin’de, inanç ve kültür turizmi için Adana ve Hatay’da 2’şer gün konaklama şeklinde bir tur planı oluşturduk. Bunun için özellikle Avrupa ve Balkan ülkelerine çok daha fazla tanıtım yapılmalı. Onları getirmemizi kolaylaştıracak ulaşım sorununu çözmeliyiz. Gelmek isteyen turistin direkt havaalanına inmesi gerekiyor. İstanbul aktarmalı olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Havaalanı ve otel arasındaki mesafenin maksimum 1.5-2 saat olması gerekiyor” diye konuştu.

Demir Mersin, Adana ve Hatay’daki turizmcilerin Avrupa ülkelerinden bölgeye direkt uçuşlar konulmasını beklediklerini belirterek, “Eğer Avrupa ve Balkan ülkelerinden bu bölgeye direkt uçuşlar konulursa tur operatörlerinin ilgisini Çukurova çekebiliriz. Bu konuda 3 ilin ekonomi ve siyaset aktörlerinden destek bekliyoruz” dedi.