Adana’da yayın hayatını sürdüren ADANUS Gazetesi İmtiyaz sahibi Dursun Dağtekin, annesi Meziyet Halaç ile birlikte Adanalılar’ın damak tadına hizmet için “Analı-Kızlı” ev yemekleri lokantasını hizmete açtı.

Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası’nın açılışını Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Sözlü, AK Parti Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, MHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi Ali Karakuş, MHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Karakuş Dursun Dağtekin, Meziyet Halaç birlikte yaptı. Açılışa Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özke, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Sekreteri Hüseyin Sungur, Kızılay Adana Şube eski Başkanı Av. Mehmet Sağlam, AK Parti İl Teşkilat Başkanı ve Basın ve Medyadan Sorumlu 2.Başkanı Zafer Kara,Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Uğur Kızıl, Olay Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Neslihan Öztoprak, Yeni Metin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şener Metin, Darende Zengibar Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Yüreğir İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nagış Kocatürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Adamı Yusuf  Efeoğlu, Adana’nın tanınmış mühendislerinden Ziya Yağan, Ayneller İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aynel, Has Gold firmasının sahibi Aziz Dinler ve davetli topluluğu ile çevre esnafı katıldı.

Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası’nın açılışının ardından Aksantaş TOKİ Camii imamı Nihat Gürbaz tarafından Kur-an’ı Kerim okundu. Okunan Kur-an’ı Kerim’in ardından hayır ve bereket duaları edildi.

ADANUS Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası’nın işletmecisi Dursun Dağtekin, amaçlarının Adanalılar’a lezzetli yemekler sunmak olduğunu belirtti. Adanalılar’ın damak tadına düşkün olduğunu vurgulayan Dursun Dağtekin, “Aslında bu işletme annemin hayaliydi ben sadece onun hayalini gerçekleştirmeye çalıştım. Annem Meziyet Halaç ile konuşup böyle bir işyeri açmanın nasıl olacağını tartıştık ve icraata koyulduk. İşletmenin ismini oğlum İsmail Enes buldu, Hem anne- Kız olarak hizmet verecek olmamız, Hem de Adana’ya özgü bir yemek olan Analı-Kızlı tamda bizim düşüncemize uygun olduğunu düşündük. Adanalıların hizmete sunduğumuz yemeklerden hoşlanacaklarını umuyoruz. Lokantamızın açılışına Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin yanı sıra dostlarımız ve buradaki esnaflar büyük ilgi gösterdi. Esnaflardan yoğun destek gördük. Hedefimiz en kaliteli yemekleri en düşük fiyatlar ile sunmak. Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası Adanalılar’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, ADANUS Gazetesi İmtiyaz sahibi Dursun Dağtekin’in gazetecilikte başarılı olduğunu belirterek, “Dursun hanım ev yemekleri işinde de başarılı olacaktır. Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası tam bir aile ortamında hizmet veriyor. Adanalılar bu lokantaya geldiklerinde yemeklerini yedikten sonra güler yüzle ayrılacaklardır. Allah yollarını açık etsin, hayırlı kazançlar versin” diye konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası’nda Adanalılar’ın damak tadına uygun yemekler çıktığını, bunu da yemeklerin tadına bakarak test ettiklerini ifade etti. Zenbilci, “Dursun hanım ve annesi Meziyet hanımı yaptıkları güzel ve lezzetli yemeklerden dolayı tebrik ediyorum. Dursun hanım ve ailesi büyük iş başardılar. Analı-Kızlı Ev Yemekleri Lokantası Adana’da damak tadının boşluğunu dolduracaktır, Adana”ya hayırlı olsun” diye konuştu.