Denetim, danışmanlık, vergi, kurumsal finansman ve kurumsal risk disiplinlerini bir araya getiren uluslararası profesyonel hizmet firması olan Deloitte Türkiye Denetim Bölüm Başkanı Gökhan Alpman, Vergi Şirket Ortağı Serdar Aksoy, Denetim Müdürü Bora Tanrısınatapan ve Denetim Şirket Ortağı Ali Çiçekli, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (ADSİAD) ziyaret etti.
ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Erel, Olcay Değirmenci, İzzet Öksüzkaya, Vedat Gizer, Mustafa Öncül, Oktay Özbiçer, Sıdıka Uğurlugüngör ve Selahiddin Nas ile görüşen Deloitte yöneticileri, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’dan sonra Adana’da da çalışmalara başlayan şirketin 18 Eylül’de resmi açılış gerçekleştireceğini vurguladılar.
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı görevinin ardından Deloitte Vergi Şirket Ortağı olarak göreve başlayan Serdar Aksoy, bölgede sanayi şirketlerinin belli bir safhanın ötesine geçmesi gerektiğini vurguladı. Sanayicilerin ve iş dünyasının yeniliklere adapte olmasının önemini anlatan Aksoy, Deloitte’in Adana için bir fırsat olacağını kaydetti. Deloitte’in şirketlerin sağlıklı büyümesine ve somut adımlarla ilerlemesine olanak sağlayacağını ifade eden Aksoy, “Sanayici ve işadamlarımızın katma değerden yararlanacağına inanıyorum” dedi.
Deloitte Türkiye Denetim Bölüm Başkanı Gökhan Alpman is dünya ölçeğinde profesyonel ancak amatör ruhu koruyan bir yapıyla çalıştıklarını belirtti. 27 yıl önce kurulan şirketin 5 kentte bin 100 çalışanla hizmet verdiğini söyleyen Alpman, “Tamamen beyin gücüyle çalışıyoruz. İMKB’de şirketlerin yüzde 25’ine, inşaat, GSM ve medya devlerinin de aralarında bulunduğu birçok kuruma hizmet veriyoruz. Bilgi ve birikimimizi Adana’ya aktarmak istiyoruz. Bölgeye uzun vadeli geldik ve bizim için itibar çok önemli. Üniversitelerle ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde olacağız” diye konuştu.
SÖNMEZ: “HAREKETLİLİK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Serdar Aksoy’un başarılı vergi dairesi başkanlığının ardından Deloitte’ten hizmet alan şirketlere büyük yararı dokunacağına inandığını söyledi. ADSİAD’ın Adana’da başta ekonomi olmak üzere her alanda hareketlilik sağlamaya çalıştığını dile getiren Sönmez, nitelikli üyelere sahip olan ADSİAD çatısı altında diğer derneklerden farklı olarak kurumsal üyelerin de yer aldığına dikkati çekti. Deloitte’in Adanalı şirketlere kısa ve uzun vadede yararlı olacağını ifade eden Sönmez, “Çeşitli kurum ve kuruluşlarla zaman zaman toplantı ve seminerler düzenliyoruz. Sayın Serdar Aksoy da derneğimizin birçok toplantısında konuşmacı olarak yer aldı. ADSİAD üniversitelerle de işbirliği halindedir. ADSİAD Akademi ile çeşitli raporlar hazırlıyor, bilimsel çalışmalar yürütüyoruz. Deloitte ile de Adana’ya ve şirketlere katkı koyacak çalışmalar yürütmek isteriz” dedi.