Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün özel bir uçakla Adana'ya geldi. Eroğlu; Adana'da Vali Vekili Fikret Deniz, AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude tarafından karşılandı.

VIP Salonu çıkışında bir gazeteci Eroğlu'na, Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde 29 yaşındaki köy İmamı Özer Bakır'ı parçalayan ayı hakkında "vur emri" çıkarılmasından sonra ayının akıbetini sordu. Bakan Eroğlu önce şaşırdı, daha sonra, "Buraya Adana'ya hayırlı bir tesisin temel atma törenine geldik. Bu soruyu bana değil, Sağlık Bakanı'na sorun" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu daha sonra Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek yetkililerden brifing aldı.

Eroğlu, daha sonra Hayat Holding'e bağlı Kastamonu Entegre'nin Adana'da kuracağı fabrikanın temelinin atılacağı alana geldi. Açılışta folklor ekibinin gösterisinden sonra saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı söylendi. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada, çok önemli orman kaynaklarının bulunduğu Adana'yı mobilya üretiminde ve ihracatında bir üs haline getirebileceklerini belirterek, "Adana bunun için uygun bir alandır. Adana yeni ufuklara yelken açmaya sebep olur. Bu bölgede enerji üretimi de artmaktadır. Bu da krizden çıkıldığına işarettir" dedi.

Türkiye'nin gelişme ve kalkınma bakımından 2010 yılının ilk çeyreğinde Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Türkiye'nin yıldızı parlaktır. Şu an dünyada ekonomik bakımdan ilk 16'da olan Türkiye'yi 2023 yılından önce ilk 10'a yerleştirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlk 10'a da girmesi bizi tatmin etmez, hedefimiz ilk 5'e girmesidir" dedi.

Bakan Eroğlu, geçmişte çift haneli enflasyon rakamları olduğunu hatırlatarak, "Şimdiki hedefimiz enflasyonu yüzde 3-4'lere indirmektir. Merkez Bankası'nın kasasında şu an 75 milyar dolar rezerv bulunmaktadır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün Merkez Bankası yetkilileri ile yaptığı toplantıda döviz rezervimizin 100 milyar dolara çıkarılması talimatını vermiştir" diye konuştu.

Son 30 yılda hem orman serveti hem de miktarı 20.2 milyar hektar metreküp iken, şu an 21.3 hektar metreküpe yükseldiğini vurgulayan Eroğlu, 934 milyon metreküp olan odun servetini 1.300 milyon metreküpe yükselten dünyadaki nadir ülkelerden biri olduğumuzu söyledi. Fidan üretiminde de hedeflerinin üzerine çıktıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız. Bu bizim için bir mecburiyettir. Hammaddeyi daha uygun şartlarda size vermek için gerekli desteği vereceğiz" diye konuştu.

Adana Vali Vekili Fikret Deniz de konuşmasında Adana'ya yatırım yapanlara hitaben, "Anamın bir sözü vardır. 'Seni veren Allah'a kurban olurum' diye. Ben de sizleri veren Allah'a kurban olurum. Ben Kastamonu'da görev yaptım. Çelebi insanlardır. Onlara, 'Hoş geldiniz' diyorum. Sayın Bakan'ım, sizden iki şey istirham edeceğim. Birincisi üretim, istihdam ve ihracat yapan bu insanlara neden yeşil pasaport verilmez? İkincisi ise bu insanlara hizmet madalyası verilmeli veya bunların büstleri bir yerlere dikilmelidir" dedi.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ve Hayat Holding'in Genel Müdürü Haluk Yıldız da birer konuşma yaptıktan sonra Bakan Eroğlu ve törene katılanlar Kastamonu Entegre Tesisi'nin temeli için butona birlikte bastı. Havai fişeklerin atılmasından sonra Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın duaları eşliğinde kurbanlar kesildi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan günde bin 400 metreküp ve yılda 420 bin metreküp üretim kapasitesine sahip olacak tesisin Türkiye'nin en büyük kapasiteli MDF tesisi olacağı bildirildi. 18 ayda tamamlanacak olan tesiste 300 kişi istihdam edilecek.