İş Güvenliği uzmanı İrfan Sayar,  konuşmacı olarak katıldığı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ toplantısında şaşırtıcı rakamlar verdi. Sayar, Türkiye’nin iş kazalarında Dünya ikincisi Avrupa da ise birinci olduğunu söyledi.

AB Haftası Etkinlikleri programı çerçevesinde, TÜMSİAD Adana Şubesinde tertiplenen ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ toplantıya konuşmacı olarak katılan İş Güvenliği uzmanı İrfan Sayar,  ilginç açıklamalarda bulundu. ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ kanunu getirdiği yasal sorumlulukları dile getiren Sayar, iş veren ve çalışanların yükümlülüklerini anlattı. İşveren’in ‘risk analizi’ yaptırmasını zorunlu olduğunu hatırlatan uzman İrfan Sayar, ‘Aksi takdirde en az 30 bin lira ceza yersiniz’ diye konuştu.

Sayar, “Türkiye, Avrupa'da iş kazalarında kaybedilen hayatlar bakımından maalesef birinci sırada. Dünyada da Çin'den sonra ikinci sıradayız. Yılda yaklaşık bin 500 kadar kaybımız var. Bunun için kurallı iş hayatı ve kurallı bir işçi sağlığı ve iş güvenliği için mutlaka uygulamada, kağıt üzerinde kalmayarak hayata geçirmelisiniz” diye uyardı.

Sayar, daha sonra toplantıda bulunan iş adamlarının sorularını yanıtladı. 

Toplantı sonunda TÜMSİAD Başkan vekili Hakan Can, katılımcılara ve İş Güvenliği uzmanı İrfan Sayara verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.