Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD) bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Çukurova Zirvesi, 19 Ocakta yapılıyor. Dünyanın en önemli ekonomistinden biri olan, ekonomik krizler konusundaki yaklaşımlarıyla dünya ekonomisine yön veren Joseph E. Stiglitz’in “Global ekonomide 2015 beklentileri ve Türkiye’nin önemi” konusunda Adana’dan önemli açıklamalar yapacağı zirvede, 3 önemli konu 3 oturumda ele alınacak, ekonominin kalbi bu zirveyle Adana’dan atacak.

İlkini 2012’deProf.Dr.NourielRoubini’yi konuk ederek yapan, ardından 2013’te Almanya eski Başbakanı Şansölye GerhardSchröder'i, 2014’te ise Londra’yı 8 yıl boyunca yönetmiş efsanevi Belediye Başkanı KenLivingstone ve Toronto’yu 7 yıl yöneten vizyoner Belediye Başkanı David Miller’iağırlayarak Çukurova Zirvesi toplantılarını sürdüren Çukurova GİAD, 4’üncü Çukurova Zirvesi'nde ABD eski Başkanı Bill Clinton döneminde Beyaz Saray Ekonomi Başdanışmanı olan, Nobel Ödüllü Ekonomist Columbia Üniversitesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Joseph E. Stiglitz'i ağırlayacak. Stiglitz'in başkonuşmacı olarak katılacağı "Global ekonomi ve 2015 beklentileri, Türkiye’nin Önemi” ana temalı Çukurova Zirvesi, birçok ünlü konuşmacı, üst düzey bürokrat, tüm Türkiye’den şirket yöneticileri, patronlar, ekonomistler ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek.

 

KİMLER KATILACAK?

Türkiye’den ve bazı yabancı ülkelerden işadamları, dev şirketlerin CEO’ları, genel müdürlerinin de katılacağı Çukurova Zirvesi’nde 3 oturum yapılacak. Saat 13.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak zirvede, Nişantası Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderasyonundaki ilk oturumun konusu “Türkiye’nin Global Yatırım Politikaları:Adana İçin Uzun Dönem Kalkınma Planı” olacak. Bu oturumun konukları Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu olacak.

 

Vahap Munyar’ın moderasyonundaki “Harvard Business Review Panel:Patronların 2015 Türkiye’si” başlıklı ikinci oturumda Kigılı zincir mağazalarının kurucusu Abdullah Kiğılı ile Ağaoğlu Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu konuşacaklar.

 

Zirvenin son oturumu ise ünlü ekonomist Prof. Dr. Joseph E. Stiglitz’in katılımıyla gerçekleşecek. Stiglitz, “Global Ekonomide 2015 Beklentilerive Türkiye’nin Önemi” konulu bölümdeki konuşmasıyla, yeni yılın ilk haftalarında dünyaya Adana’dan ekonomi mesajları verecek.

 

 

TÜRKİYE MARKASI

2012’de hayata geçirdiği Çukurova Zirvesi toplantıları ile Adana’da ünlü ekonomistlerin, isimlerin katılımını gerçekleştiren ve Adana’nın dünya kenti olması ve tanınması yönünde önemli hizmetler yapan Çukurova GİAD’ın Başkanı ve TÜGİK Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Sakarya, bu yıl 3 ayrı oturumla gerçekleştirdikleri zirvenin gelecek yıllarda daha büyük çapta düzenlenmesini arzu ettiklerini söyledi. Adana Valiliği. Büyükşehir Belediyesi. Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nın da destek verdiği zirve ile Adana’nın uluslararası düzeyde tanınıp, yatırımcıların dikkatinin Adana’ya çekilmesini de hedeflediklerini bildiren Başkan Sakarya, şunları söyledi:

“Adana her açıdan barındırdığı, yatırımcıların da aradığı bir fırsatlar kenti. Çukurova GİAD olarak yaptığımız organizasyonlarımızdan birisi olan Çukurova Zirvesi toplantılarımızda dikkatlerin kentimize çekilmesini hedefledik. Bunda da başarılı olduk. Çukurova Zirvesi, artık ekonomi ve iş çevreleri tarafından çok önemsenen, yakından takip edilen bir toplantı haline geldi. Çünkü, bu toplantılarda verilen mesajlar ekonomideki beklentiler ve gelecekte yatırım planlamaları açısından önemli bilgiler içeriyor. Bu toplantımızın ileride daha büyük organizasyonlarla sürmesidir. 19 Ocak’ta Türkiye'nin her yerinden önemli iş adamlarımız, CEO'lar,iş dünyasına, ekonomiye yön veren ekonomistler,kanaat önderlerini Adana’da ağırlayacağız. Çukurova Zirvesi, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya Adana’yı tanıttı, böyle güzel organizasyonların Adana’da yapılabildiğini göstermiş, Adana’ya dikkat çekmiş, gözlerin Adana’ya çevrilmesini sağlamıştır. Çukurova Zirvesi, Adana için tarihi fırsattır. Adana’ya gelecek olanlar, her açıdan büyük avantajlara sahip Adana’ya yatırım yapmayı düşünenler için de fırsat olacaktır.”