Üç yıldır faaliyette olan ve 3 yurt dışı 10 yurt içi fuar düzenleyen Elka Fuarcılık, 2017 yılının ikinci yarısında ise 3 fuar projesini daha gerçekleştirerek yılı tamamlayacak. Her yıl farklı konularda sosyal ve kültürel gelişim için girişimlerde bulunduklarını belirten Elka Fuarcılık Genel Müdürü  Bülent Yamaç, bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişimleri için ticari faaliyetler düzenlemenin yanında sosyal sorumluluk projelerine de eğilmenin önemini dile getirdi.
Yamaç, '' 2015 yılından bu yana yurt içinde farklı illerde ve yurt dışında fuarcılık faaliyetleri ve organizasyonlar düzenlemekteyiz. Ekonomik anlamda sektörlere olumlu katkılar sağlayan ve daha önce yapılmamış yeni projelerimiz ile gündeme gelmekten mutluyuz. Tüm bu ticari faaliyetlerin yanında  sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. '' 15 Köy İlkokuluna 15 Kütüphane'' Projesi ile başladık. Bu kapsamda bağışlanan eserlerin tesliminde kitapları ve kütüphaneleri olmayan köy okullarındaki çocukların gözlerindeki mutluluk, bize manen tarifi mümkün olmayan bir huzur yaşattı. Sosyal Sorumluluk Projelerimiz,  Adana'nın ilk Çağdaş Sanatlar Sergisi ART01'e ev sahipliği yapmamız ile devam etti. Aldığımız yoğun ziyaretler ve tebrikler de doğru konulara değindiğimizin bir ispatı oldu'' şeklinde konuştu.
2017 yılında da aynı mantıkla hareket ettiklerini belirten Yamaç, '' özellikle bölgemizde her yıl yaşanan ve sağlığımızı tehdit eden anız sorununun önüne geçilmesi için, '' Toprağın Bereketine Katkı Koyan Canlılar İçin Anız Yakmayalım'' projesini hayata geçirdik. Bu hedefle şehrin birçok noktasına afişler asarak ve sosyal medyada duyurular yaparak örnek olmak istedik. Bir kişi, bir kişidir diyerek insanların bu konuda bilinçlenmesi ve doğru bakış açısı sağlanması için duyurularımızı yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.
Yurt içinde bu tip sosyal etkinliklerin artması için proje üretmeye devam edeceklerini belirten Yamaç, daha duyarlı bir toplum ve gelecek için herkesi sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye davet ettiklerini belirtti.