Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek promosyon ödemelerinin Ocak ayından itibaren yapılacağını açıkladı.

TÜED Başkanı Seyfi İyiyürek, emeklilerin beklemiş olduğu promosyon ödemelerinin 2014 Ocak ayı itibari ile 6 aylık periyotlarla ödeneceğini söyledi. Ödenecek promosyon ödemelerinin emekli maaşlarının yüzde 60’ına tekamül ettiğine dikkat çeken İyiyürek, kendilerinin konunun takipçisi olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti. Emeklilerin beklemiş olduğu bankalarla ilgili promosyon konusunda Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne talimat verildiğini aktaran İyiyürek, “Şuan Bankalar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu ne kadar ücretin kimlere ne verileceğini araştırmaya tabi tutacak. Bu meblaları Ocak 2014’te perdey peyimi yoksa 3 yıllık peşin mi ödeneceği karara bağlanacak. 3 yıllık peşin ödendiği taktirde 6 ay ara ile 3 yıl olan mebla 6 ay periyotla ödenecek. Bu ödemeleri derneğimiz olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenmesini talep ettik. İnşallah bizlerin talebi doğru bulunur ve emekli kardeşlerimiz Ramazan ayında ve kurban bayramında inşallah bu ödemelerini alırlar. Kısmen de olsa bayramda bir sevinç yaşarlar.” dedi.

EMEKLİ PASO ALMA YAŞI 60 OLMASI İSTENİYOR

İyiyürek emeklilere toplu taşıma araçlarında geçerli 65 yaş üstü pasolarının verildiğini ancak kendilerinin bu yaşı 60’a çekmek istediklerini ve bunun içinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Kendilerinin her zaman zor geçinen emeklilerin yanında olduklarını ve her türlü konuda yardımcı olmak için ellerinden gelen gayretleri sarf ettiklerini dile getiren İyiyürek, “Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi olarak emeklilerimizin 65 yaş pasolarının bir an önce dağıtılmasını istedik. Ancak 60 yaşa düşürebilmek açısından dan her türlü girişimlerimiz var. Salı günü inşallah belediye meclis üyelerimiz ile bir arada olup bu isteğimizi kendilerine bildireceğiz. Şube Başkanı olarak emekli kardeşimin birlik beraberlik içinde olabilmeleri için kendilerini derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.