Adanahabermerkezi.com

Haziran ve Temmuz ayında yetişen meyve ve sebzelerin enflasyona çare olamadığını kaydeden Bunsuz “Merkez Bankasının Başkanı’nın görevden alınması da enflasyona çare olamamıştır. Bu yıl içinde sadece Elektriğe 2 kez zam yapıldı.  Çaya, şekere yüzde 20’leri bulan zam yapıldı. Akaryakıtta fiyat belli değil, iniyor, çıkıyor. Ancak zam şampiyonu olmaya devam ediyor” dedi.

EMEKLİLER İKİNCİ BİR İŞ ARIYOR

Emeklilerin çocuklarının evde işsiz olduğunu anlatan DİSK’e bağlı Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mehmet Bunsuz, emeklilerin dayanacak gücünün kalmadığını geçinebilmek için ikinci bir iş bulma umuduyla iş aradıklarını ancak bulamadıklarını belirtti. Emeklilere verilen zammın çok komik olduğunu ifade eden Bunsuz şöyle konuştu;

“Bin 400 TL Maaş alan emeklilere 70 lira zam yapıldı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare kurulu üyeleri 15 bin lira üzerinde maaş alıyor. Emekli zammı çok komik kaldı.  Herkese var, emekliye yok. Sarayın masraflarına, Partili Cumhurbaşkanının örtülü ödeneğine para var, emekliye, EYT’lilere para yok. 3600’ü bekleyene para yok. İşte Adaletin olmadığı bir ortamda emekli sesini çıkarmıyor. Biz bu nedenle hakkımızı aramak için KESK’in başlattığı yürüyüşe destek veriyoruz.”