Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Öktem, TEB Genel Müdürlük Grup Satış Direktörü Tuğbay Kıloğlu ile çok sayıda banka yetkilisi ile emlakçı esnafı ve müteahhitlerin de bulunduğu Hiltonsa'daki toplantıda, Adana'da emlak sektöründe yaşanan başta arsa üretimi olmak üzere çeşitli sorunlara dikkat çekildi.

Toplantının açılışında konuşan TEB Grup Satış Direktörü Kıloğlu, gayrimenkul sektörünün 2015 yılı içerisinde yaklaşık 1.3 milyon satış adedine ulaşarak, şu ana kadar bir yıl da en fazla satış yaşanan yıl olduğuna dikkat çekerken, aynı yıl metrekare satış fiyatlarının da yüzde 19 arttığını ifade etti.

Kıloğlu, doların geçen yıl Türk Lirası karşısında yüzde 24 değer kazandığını, bunun dışında en fazla değer kazanan yatırım ürününün de gayrimenkul olduğunu, Adana'da metrekare satış oranının yüzde 16 arttığını, satılan gayrimenkul adedinin de 23 bin olarak gerçekleştiğini, bu satışların yüzde 58'inin ikinci el konut olduğunu, bankaların da satın alımlara yönelik kredilere önem verdiğini kaydetti.

Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar da, katılımcılara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederken, sivil toplum kuruluşları olarak Ankara ziyaretlerinde, hükümetin ve Çevre ve Şehircilik ile Gümrük - Ticaret Bakanları'nın emlakçı esnafına bakış açılarının da çok iyi olduğunu, kayıtdışı konusuna da hassasiyet gösterecekleri sözünü aldıklarını ifade etti. Başkan Uçar, emlakçı esnafının, önümüzdeki süreçte birçok sorununu elektronik ortamda çözme konusunda da rahatlayacağı müjdesini verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise Başkan Hüseyin Sözlü'nün gayrimenkul sektöründe hizmet veren emlakçı esnafına büyük önem verdiklerini belirterek, selamlarını iletti. Ökten, Adana'da gayrimenkul satışının önceki yıl 40 bin iken 23 bine düşmesini üzüntü verici olduğunu ifade ederken, kayıtdışı çalışanların aynı çatı altında toplanmasının şehirde daha olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Adana'da hizmet veren gayrimenkul sektörünün sorunlarını, emlak ve arsa sektörünün ne durumda olduğunu çok iyi bildiğini, Ankara'ya yarın sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları ile yapacakları ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı da ziyaret edeceklerini belirterek, "Adana için en önemli icracı bakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idi. Çok şükür beklentilerimiz yerine geldi. Adana'da, Çukurova'da bekleyen Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an evvel hayata geçmesi lazım. Fatma Güldemet Sarı bizim için bir şans. Çukurova'da hizmet verdi, ilçemizi çok iyi tanıyor. Umarım, Adana'mız, Çukurova'mız için iyi şeyler olacak"diye konuştu.

Çetin, Adana'da arsa ve imar sorununun çözülmesi halinde inşaat sektörünün de hareketleneceğini ve daha çok insanın işe kavuşacağını da sözlerine ekledi.

Toplantıya emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.​

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, saat 09.00'da başlayacak kahvaltılı toplantının gecikmesi,  Adana Valiliği tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'na katılacak olması nedeniyle, Oda Başkanı Ülkü Uçar'a başarılar dileyerek salondan ayrılmak zorunda kaldı.