Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji Sektör Kurulu tarafından düzenlenen ‘2023’e Doğru Enerji Marketinde Yerli Üretimin Payı’ konulu zirve Adana’da gerçekleştirilecek. MÜSİAD Adana Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirvede enerji sektöründe yerlileştirme çalışmalarının değerlendirileceğini belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burkan Kavak, “Sektörün en etkin aktörleri kendi sektörleriyle ilgili konuları Adana’da istişare edecek. Türkiye ekonomisi için son derece önemli bu sektöre ev sahipliği yapacak olmaktan gururluyuz” dedi.

ADANA’DA OLMASI ANLAMLI

Etkinliğin Adana’da gerçekleştiriliyor olmasının anlamlı olduğuna vurgu yapan Kavak, “Türkiye’nin ilk sanayileşen şehirleri arasında yer alan Adana, ülkemizde enerjinin en gözde merkezlerinden biri oluyor. Türkiye’nin ilk nükleer santraline yakınlığından Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’na, sanayicisinin güneş panelleri yatırımından termik santrallerine, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ne ev sahipliğinden rüzgâr türbin üreticiliğine bu sektöre Türkiye’nin en yakın ve en ilgili şehrin Adana olduğunu söylemek zor değil” diye konuştu.

Zaimoğlu Park Zirve’de saat 10.00’da başlayacak etkinliğin açılış konuşmalarını MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak ve MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz yapacak. Protokol konuşmalarının ardından oturuma geçilecek. Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Altaca Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu’nun konuşmacı olacağı oturuma MÜSİAD Enerji ve Çevre Üst Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin moderatörlük yapacak.