Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Tesisleri, Adana’da üretmiş olduğu ürünlerle dünya pazarındaki payını her geçen gün artırırken başarılarına da başarılar ekliyor. Adana ve bölgesinden dünya pazarına açılan ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan, Refleks Gazetesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği ‘Refleks Lokomotif Ödülleri’ kapsamında ‘Yılın Profesyonel Yöneticisi’ ilan edildi.

Ergin Turan, ‘Yılın Profesyonel Yöneticisi’ ödülünü Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü’nün elinden alırken, böyle bir ödüle layık görüldüğü için büyük mutluluk yaşadığını kaydetti.

Gecede kısa bir konuşma yapan Ergin Turan, bu ödülü almasında büyük emeği olan ailesine, öğretmenlerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Çalışma hayatında her zaman insana önem verdiğini ve insani değerleri göz önünde bulundurduğunu belirten Turan, “Kurum olarak bir taraftan üretim parkurumuzu yenileyip, genişletirken çalışanlarımızın sürekli olarak kendisini yenilemesi ve geliştirmesi noktasında teşviklerde bulunuyoruz. Çünkü çalışanlarımız, kurumumuzun gözbebeğidir. Onlar olmadan yada sağlam bir ekip oluşturmadan, dünya pazarına girmek yada dünya pazarında söz sahibi olmak mümkün değil. O yüzden, çalışanlarımızdan yenilikçi ve başarı odaklı olmalarını istiyoruz.” dedi.


“HÜNER BİR ŞEHR BÜNYÂD ETMEKTİR, REÂYÂ KALBİN ÂBÂD ETMEKTİR”

Çalışma arkadaşlarının göstermiş olduğu başarı sayesinde böyle bir ödüle layık görüldüğünü belirten Ergin Turan, Fatih Sultan Mehmet’in bir sözü ile de profesyonel yöneticiliğin püf noktasını açıkladı. Turan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir kurumda bireysel başarı söz konusu olamaz. Başarı ancak, güçlü bir ekip yada kadroyla mümkündür. İşte o güçlü, tecrübeli ve başarılı kadro bugün beni böyle bir ödül almamı sağladı. Ben konuşmamı Fatih Sultan Mehmet’in bir sözü ile bitirmek istiyorum. Fatih Sultan Mehmet der ki; “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir.” Yani hüner bir şehri imar etmekte değil, o şehri kurarken o şehirde yaşayan insanların gönlünü kazanmaktır.”

KEAS ADANA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Yapmış olduğu yatırımlarla her geçen yıl daha da büyüyerek, üretim kalitesini ve kapasitesini artıran KEAS Adana, günlük 3 bin konuta yetecek laminat parke üretimi gerçekleştiriyor. Toplamda 290 bin metrekare alanda, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak üretim yapan KEAS Adana, mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu MDF, MDFLAM, Laminat Parke (Floorpan) ve Evogloss (Pet film kaplı MDF) ile iç piyasanın yanı sıra dünya piyasalarında her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor.