Adana'da, kent merkezinin en işlek yerlerinden biri olan Çakmak Caddesi'nde, kaldırım üzerine tezgah kurarak yüksek kira ve vergi ödeyen işyeri sahiplerini baltalayan seyyar esnaf, bugün Çakmak Plaza Alışveriş Merkezi çalışanları tarafından protesto edildi.
Seyyar esnafın, ekmeklerine mani olduğunu ileri süren Çakmak Plaza esnafı, seyyar tezgahçılara müdahale etmedikleri gerekçesiyle Valilik, Seyhan ve Büyükşehir Belediyeleri önünde eylem yaptı.
Öğle saatlerinde, Çakmak Plaza önünde toplanan yaklaşık iki yüz esnaf, ilk önce Büyükşehir Belediyesine yürüdü. Sorunlarını belediye yetkililerine ilettikten sonra tatmin olmadıklarını beyan ederek bu sefer Seyhan Belediyesi'ne yürüdüler. Yağmura aldırmadan slogan atarak Seyhan Belediyesine gelen esnaf yetkilileri burada da belediye yetkilileriyle görüştü.
Yapılan görüşmeler sonunda sorunlarının çözülmediğini belirten Çakmak Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Rozi, "Büyükşehir Belediyesi plaza önündeki seyyar bizim görev alanımızda değil diyor, Seyhan Belediyesi de aynısını söylüyor. Biz, her iki belediyeye de çeşitli adlarla vergiler ödüyoruz. Buna rağmen sorunlarımız baştan savılarak çözülmüyor" dedi.
Daha sonra Adana Valiliği'ne giden esnafa, sorunun Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek çözüleceği söylendi. Bunun üzerine tekrar Büyükşehir Belediyesine giden esnaf, buradan da Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan sorunun çözümü konusunda söz aldı. Kalabalık grup, daha sonra işyerlerini açmak için dağıldı.