Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’ın mutabakatı üzerine irtibat bürosunun ADASO binasına taşınmasına karar verildi. Adana Sanayi Odası’nın “Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:156 Seyhan” adresindeki hizmet binasının birinci katında bulunan Eximbank Bürosu’nda firmalara  kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayrinakdi kredi, sigorta ve garanti programları tanıtılıyor, yararlanma şartları ve imkanları konusunda bilgiler veriliyor.

Eximbank’ın ADASO’da faaliyet göstermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, sanayici ve ihracatçıların, Eximbank’ın kredi, sigorta ve garanti hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını vurguladı. Kıvanç, Eximbank’ın Türkiye ekonomisine, sanayicisine, ihracatçısına en ucuz ve uzun vadeli kredi imkanı sağladığını ifade etti.

 Eximbank yetkilileri, bankanın gelişmiş bir çok ülkenin resmi destekli ihracat kredi kuruluşlarından farklı olarak kredi, garanti ve sigorta işlemlerini aynı çatı altında toplamasının ihracatçı firmalara verilen hizmetlerde bütünlük oluşturulmasına imkan sağladığını bildirdiler.