İşletmeciliğini genç girişimciler Göksu Şener ve Selahattin Camkıran’ın üstlendiği mekan açılışına Adana’nın iş ve cemiyet hayatının seçkin isimleri katıldı. İstanbul Galata, Kanyon, Ankara ve Alaçatı şubelerinden sonra Adana’ya dünyaca ünlü bir markayı kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Göksu Şener, “Gelen misafirlerimize yenil nesil bir kahve sunumu yapıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Özellikle Avustralya ve Türk kahvaltılarında, zengin menümüzle misafirlerimizin tadı damaklarında kalacak” diye konuştu.

3.dalga kahve demleme ve nitelikli kahve kavurma diyince akla ilk gelen isim Sam Çeviköz. 20 yılı aşkın kahve kavurma tecrübesi olan Sam Çeviköz, Avustralya’da AASCA (Asian Australian Speciality Coffee Assosiation) tarafından aldığı Barista Eğitmeni sertifikası ile yüzlerce barista eğitti, onlarcası Dünya Şampiyonu oldu. SCAE (Speciality Coffee Assosiation of Europe) tarafından verilen Uluslararası Barista Eğitmeni ve Uluslararası Kahve Kavurucusu sertifikası ile 2009 yılına kadar Uluslararası Jüri Başkanlığı yaptı. Sektörde eğitmen, kavurucu ve toptan kahve tedarikçisi olarak geldiği 2009 Yılı’ndan sonra, İstanbul’a yerleşerek Türkiye’nin ilk 3. Nesil kahve dükkanlarından  MOC’u açtı.

Tecrübesini ve uzmanlığını, altyapısını ortağı Levent Koçarslan ile birlikte oluşturdukları Micro Roasting tesisi ile birlikte daha yüksek hedeflere uzanmak üzere 2016 Yılı’nın Ocak Ayı’nda yeni markaları FEDERAL COFFEE COMPANY’ i kurdular. İstanbul kahvecilik sektörüne bir göktaşı gibi düşen Federal, Galata, Kanyon, Arnavutköy, Çeşme ve Ankara’dan sonra  Haziran 2016’da kapılarını Adana Ziyapaşa Bulvarı’nda kahve meraklılarına açtı.

Dünyanın en seçkin Rain Forest Alliance sertifikalı ve organik üretim yapan kahve çiftliklerinden topladığı 16 çeşit kahve çekirdeğini bizzat Tarabya’daki atölyesinde kavurup harmanlayan ve birbirinden iddialı kahve reçetelerinin sırrını kimse ile paylaşmaması ile bilinen Sam Çeviköz ‘’iyi kahve’’nin tam da burada başladığını belirtiyor. Roaster’dan çıkan nitelikli kahvenin havanın nem oranından tutun da demleme suyunun ph derecesine kadar pek çok detayı gözönünde bulundurbilen, eğitimli baristaların elinden çıkabileceğini de ekliyor.