Uğur Yaldız  Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı- Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası Otomotiv Sektörü Temsilcisi Filiz Yaldız,  Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olanlara tanınan ve 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek yapılandırma fırsatıyla ilgili hatırlatma yaptı.

SGK’nın bütün alacaklarını kapsamına alan söz konunu yapılandırmayla ilgili uyarıda bulunan Filiz Yaldız, “SGK’ya borcu olan firma ve kişilerin bu fırsatı kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür fırsatların zaman zaman ihmalkarlıktan, kimi zaman da haberdar olmama gibi nedenlerle kullanılamadığına tanıklık ediyoruz. Böyle olunca borç katlanarak çoğalıyor. Başta kendi sektörüm olmak üzere, SGK’ya borcu olan yaklaşık 6 milyon vatandaşımıza, yapılandırma fırsatı veren ve 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek haktan yararlanmaları çağrısı yapıyorum” dedi.

BU HAKTAN YARARLANMAK HER VATANDAŞIMIZIN HAKKI
Yapılandırmanın ardından ödemelerde ilk taksidin 2 Ocak 2017 tarihli olacağını, yani 2 aylık bir süre verildiğinin de altını çizen Filiz Yaldız,  “Bu haktan yararlanmak için 31 Ekim 2016 tarihinin geçirilmemesi gerekiyor. Hükümetimizin verdiği bu haktan yararlanmak, SGK’ya borcu bulunan her vatandaşımızın hakkı. Devletimizin uzattığı şefkatli elini tutmakta yarar var. Sonuçta devletimizin topladığı vergiler, yine her birimizin refahı, güvenliği ve temel ihtiyaçları için kullanılıyor” diye konuştu.