ATO’nun Şubat ayı olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Tarkan Kulak, 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen İnşaat Fuarı’nın oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Fuara, Meclisimiz’den ben de dahil olmak üzere birçok arkadaşımız stant açarak katılım sağladı. Dört günlük organizasyonda, fuarların sektörler üzerindeki olumlu etkisini bir kez daha gördük. Bu tür fuarların sayısının artmasıyla kent ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu. Kulak ayrıca, Kadın Girişimciler Kurulu tarafından; TOBB’un yanı sıra Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası desteğiyle açılan stantta mobil mamografi aracıyla kanser taraması yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Ocak ayı Mizanı ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de fuarların kent ekonomisine sağladığı katkıları, son dönemde katıldıkları fuarlarda bir kez daha görme imkanını elde ettiklerini belirtti.

ATO’nun 2014 yılında başlattığı Meslek Komiteleri Destek Programı’nı, 2015 yılında finansman miktarını ve kapsamını genişleterek sürdürdüğünü ifade eden Atila Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Ekonominin büyümesi için dış pazarlara, özellikle ihracata yönelmenin zaruri olduğu düşüncesinden hareketle Meslek Komitelerimizi ve üyelerimizi dış pazarlara açılma noktasında desteklemekteyiz. Ayrıca Adana’nın bazı sektörlerini de öne çıkarmak suretiyle bölge ekonomisini büyütme çabası içindeyiz. Bu kapsamda tekstil sektörümüzü ön plana çıkarmak için 19-22 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen Gaziantep PENTEX Fuarı’nda Odamız tarafından 300 metrekare stant alanı alınmış ve 14 üyemize ücretsiz olarak tahsis edilmiştir. Adana erkek giyimini öne çıkarmak amacıyla 9, 10, 32 ve 33. Grup Meslek Komitelerimiz tarafından katılım organizasyonu gerçekleştirilen bu fuar kapsamında kadına yönelik şiddetin kınanmasına yönelik bir defile de düzenlenmiştir. Yine bu ay başında Odamızın Meslek Komitelerine sağladığı desteklerden yararlanan 16 üyemiz İstanbul Mobilya Fuarı İSMOB 2015’e stant alarak katılım sağlamışlardır. 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin birinci, dünyanın da üçüncü büyük organizasyonu olarak bilinen İstanbul Mobilya Fuarı’na katılımımız kent ekonomisinin geliştirilmesi adına önemli bir adım olmuştur. Üyelerimizin stantlarını onlarca ülkeden yüzlerce toptan ve perakende alıcı ziyaret etmiş ve önemli miktarda ihracat bağlantısı sağlanmıştır. Fuara katılan üyelerimizin 1 milyon 305 bin dolarlık ihracat bağlantısı yaptıklarını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Fuar süresince iç pazara ise 500 bin dolar tutarında satış yapılmıştır. Göreve geldiğimizden bu yana ifade ettiğimiz ve gerçekleştirmeye çalıştığımız ihracat hamlesi projesi böylelikle somut sonuçlarını vermeye başlamıştır. Oda kaynaklarının, kent ekonomisi ve ihracatının geliştirilmesi yönünde kullanılarak katma değer olarak yine kentimize döviz olarak dönmesini sağlayan mobilyacılarımıza teşekkür ediyor, diğer sektörleri de bu ve benzeri çalışmalar içerisinde yer almaya davet ediyorum.”

Adana’da, 19-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Adana İnşaat 2015 Fuarı’na da yabancı ziyaretçi katılım desteği sunduklarını ifade eden ATO Başkanı Menevşe, “192 firmanın katıldığı Adana İnşaat 2015 Fuarı’nı geçtiğimiz hafta tamamladık. Adana ekonomisini bölgesel ve uluslararası fuarlarla geliştirmek bir diğer önceliğimizdir. İnşaat sektörü, kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumunda olduğu için bu fuarın desteklenmesi kent ekonomisi için ayrı bir önem taşıyor. Biz de Oda olarak bu görüşten hareketle, fuara yabancı ziyaretçi katılımı desteği sağladık. Bu destekle İran, Irak, Suriye, Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna- Hersek’ten yabancı işadamları fuarımızı ziyaret ederek firmalarımızla görüşme olanağı buldular. Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği fuara Oda olarak verdiğimiz bu destekle kentimizin ekonomik gelişimine katkı sağladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Tarım İhtisas Komisyonu kuruldu

ATO Meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde kurulması kararlaştırılan Tarım İhtisas Komisyonu üyeleri de belirlendi. Buna göre komisyon, Mehmet Sami Geçioğlu, Gürsel Tanrıver, Ayhan Barut, Hüseyin Doğru, Halid Milli, Salih Talay ve Cemal Akın’dan oluştu. Komisyon, ilk aşamada organize tarım bölgesi kurulması, tarım meslek liselerinin yeniden oluşturulması yönünde çalışma yapacak.