Dernek merkezinde toplantı salonunda verilen ilk dersin konusu “Önümüzdeki 25 Yılda Küresel Yeni Normlar, Tasarruflardan Yatırıma Finansal Strateji” oldu. İlk dersi veren İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı,  Cumhurbaşkanlığı Akademik İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Çukurova GİAD’ın Türkiye’de yapılamayanları yapan, sadece Adana’ya değil, ülkeye yararlı projeleri hayata geçiren bir dernek olduğunu aktardı. Programın koordinatörlüğünü de yapan Prof. Dr. Alkin, Çukurova GİAD’ın MBA Projesi’nin özellikle hayata yeni atılacak gençler için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Alkin, ardından 3 saat süreyle genç katılımcılara bilgilerini aktardı. İnteraktif geçen toplantıya katılan gençler de, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’ya kendilerine tanınan bu imkan nedeniyle teşekkür etti.
Cuma ve cumartesi günleri olmak üzere haftada toplam 7 saat verilen derslerde ikinci haftada “İnsan Kaynakları Yönetim Modeli & Performans Yönetimi” konusuyla Çukurova Holding, Colgate-Palmolive, Enka, Swarovski, Yıldız Holding şirketlerinde 33 yıllık birikime sahip olan, ‘7 Adımda Markalaşma’, ‘Hayat Ne Zaman Kolay Oldu ki?’, ‘Marka İnşaası’ kitaplarının yazarı Stratejik Yönetim Danışmanı Altay Ayhan ve  “Değişim Yönetimi” konusuyla AllAbout People Eğitim ve Danışmanlık’ın kurucusu Yönetim Danışmanı Candan Schabio konuk oldular.
3 ay süreli projeye katılan gençlere bilgi aktaran Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, “Rahat olun, katılımcı olun, anlatımlardan, aktarılan bilgilerden dolu dolu yararlanın. Projemizin nedeni, amacı sizlersiniz. Sizlere hizmet için buradayız. Sizler öğrenimleriniz sırasında teorik bilgiler aldınız, kiminiz belki pratik dersler de aldı. Biz burada sizlere gerçek iş hayatını anlatacağız. Bu konuda uzman akademisyenler, ekonomi yazarları, patronlar, iş dünyasının, ekonominin içindeki önemli isimler bilgilerini paylaşacaklar. ‘Gençlere Yatırım Geleceğe Yatırım’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz projemizde sizlere önemli yerlerde, mevkilerde pratik yaptıracak, ‘patron çıraklığı’ dediğimiz staj imkanı sağlayacağız. İş dünyasına farklı açılarla, donanımlarla, farklı vizyonlarla girmek için projemizden azami derecede yararlanın. Her şeyi alın. Bunu yaptığınızda iş hayatına atılacağınız zaman rakiplerinize göre 1-0 değil, büyük farkla önde olduğunuzu, avantajlı olduğunuzu göreceksiniz” diye konuştu.
Çukurova GİAD Akademi’nin ilk bölümüne üniversitelerin farklı bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri ile yeni mezun olmuş toplam 25 kişi katılıyor. MBA’deGalatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof .Dr. Beril Dedeoğlu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Akademik İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bloomberg HT Yorumcusu Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran’ın da aralarında bulunduğu onlarca önemli isim ders verecek.