İki oturum halinde gerçekleşen ve tüm gün süren etkinlikte konuşmacı olarak Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Tekin, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik, Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı ve Sunar Grup CEO’su Hüseyin Nuri Çomu, Yıldız Holding NorthStar İnnovation Proje Müdürü Dr. Özge Erdohan, Güneyliler Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Ezel Güneyli ile ŞALGAMDER Başkanı ve Klikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas yer aldı.
Sabah oturumunun başlangıcında bir konuşma yapan ABTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kola, bölüm tarafından yapılan projeler ve kuruluştan itibaren alınan yol hakkında istatistiki verilere dayalı bir sunum gerçekleştirdi. Gıda Mühendisliği Kariyer Günü etkinliğinin ilkini gerçekleştirmekten duyduğu heyecanı dile getiren Doç. Dr. Kola, bu etkinliğin her yıl geleneksel hale geleceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül yaptığı konuşmada gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Prof. Dr. Gül, “ Akademisyenlerin dört duvar arasından çıkıp sektörle temas halinde olduğu bir çalışma sistemi hedefliyoruz. Oluşturmayı planladığımız yeni atama yönergemize bölgedeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapıp yine bölge yararına yönelik somut bir projede yer alma şartını koymayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Artan nüfus, küresel ısınma ve tarım alanlarının amaç dışı kullanımı etkenlerin gıda kaynaklarının yeterliliğini tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Gül, “Dünyada 1 Milyar insan obez iken 1 milyar insan aç, yani aslında hepimize yetecek kaynak var ancak bir gelir dengesizliği de mevcut. Üreticiden tüketiciye kadar bir israf hali söz konusu” şeklinde konuştu. Öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gül, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Tekin, Adana’nın adeta bir gıda cenneti olduğunu vurguladı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun amacı, kapsamı ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Tekin, kentimizde gıda sektörü ile ilgili denetimlerin hızla devam ettiğini belirtti. Tekin, gıda mühendisliğinin geleceğin mesleği olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik konuşmasında gıda sektöründe pazara ve hammaddeye yakınlığın önemli olduğunu, Adana’nın bu konuda avantaj sağladığını belirtti. Adana’da gıda üzerine eğitim almanın öğrenciler açısından büyük bir şans olduğunu belirten Menlik, gıdanın insanların en temel ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. Gıda sektörünün dünyadaki uygulamalarından örnekler veren Menlik, Ar-Ge’ye ve inovasyona verilen önemin artması gerektiğini söyledi.
 
Sabah oturumunun son konuşmasını Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı ve Sunar Grup CEO’su Hüseyin Nuri Çomu gerçekleştirdi. Tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Çomu, ticarette karlılıktan ziyade dürüstlük ve güvenin gerekli olduğunu; bu koşulların sağlanması durumunda kazancın da sağlanacağını vurguladı.  Sunar Grup olarak gelişme süreçlerini de kronolojik olarak katılımcılara aktaran Çomu’nun geleceğe ve iş hayatına dair verdiği tavsiyeler öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi.
Oturumun öğleden sonraki ikinci kısmında ilk söz Yıldız Holding NorthStar İnnovation Proje Müdürü Dr. Özge Erdohan’a verildi. İlgi çekici bir hayat hikayesine sahip olan Erdohan, zor zamanlardan geçerek elde ettiği başarıları katılımcılara anlattı. Gıda sektörünün birçok alanında hizmet veren bir şirketin proje müdürlüğü yapan Erdohan, gelecek planlanmasının ve inovasyonun önemine değinirken, hedef koymanın ve o hedefe ulaşmak için çalışmanın şart olduğunu dile getirdi.
Güneyliler Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Ezel Güneyli, daha çok öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında işe alım sürecinde dikkat edilen noktaları ve iyi bir cv oluşturulmasının önemini anlattı. Öğrencilere fırsat buldukça staj yapmalarını öneren Güneyli, yabancı dil bilmenin sektörde var olma açısından şart olduğunu, cv hazırlamanın ciddiyet gerektiren bir iş olduğunu belirtirken, iş mülakatlarında yapılan hataları yaşadıklarından örneklerle anlattı.
Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan ŞALGAMDER Başkanı ve Klikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, iş hayatında uzun süredir yer aldığını belirterek kriz zamanlarında risk aldığını ve aldığı riskler sonucunda pazarda söz sahibi olduğunu vurguladı. Şalgam tüketiminin yaygınlaşması gerektiğini ve bunun için çeşitli ülkelerde fuarlara katılarak şalgamı tanıttıklarını belirten Nas, “yemek ile birlikte tüketilen içecekler genelde sağlık açısında sakıncalı oluyor. Halbuki şalgam lezzetli olmasının yanında sağlık açısından da son derece faydalı. Bizler bunu anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan her iki oturumun ardından konuşmacılar katılımcıların yönelttikleri soruları yanıtladılar. ABTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu ve Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Haşim Kelebek, konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve günün anısına plaket verdi.