Gıda toptancılarının adeta kanayan yaraya dönüşen sorunlarını dile getiren Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyt Şendur, belediyelerin çöp toplama merkezi ile ıslah edilmeyen sulama kanalı sorunlarına çözüm getirilmesini istedi.

Çöp toplama merkezinin, gıda toptancılarının bulunduğu sitenin hemen yanı başında olduğunu belirten Zübeyt Şendur, “Gıda ticarethanelerinin dibinde çöplük olmaz. Bu konuyu Seyhan ve Büyükşehir belediyelerinin yetkilileriyle defalarca görüştüm ancak bir sonuç alınması mümkün olmadı” dedi.

Gıda Toptancıları Sitesi’nin ikinci ana sorununun sitenin hemen yanından akan pis su kanalı olduğunu belirten Zübeyt Şendur şöyle konuştu:

“Üstü açık olan pis su kanalı tam bir mikrop üreme merkezi. Her mevsim sinek ürediği gibi, burada çoğalan haşereler ve fareler işyerlerimize kadar giriyor. Atılan eski lastikler ve biçilmeyen bitkiler dereyi kapatmış, su rahat akmıyor. Akmayınca pislik daha da artıp yayılıyor.”

Şendur, bu sorunun çözümü için de Devlet Su İşleri’ne ve belediyelere defalarca başvuruda bulunduklarını belirterek, “Ancak bu yöndeki girişimlerimizden de hiçbir sonuç alamadık. Bize -burayı ıslah edeceğiz, betonarme içine alacağız- diyorlar. Ama bunu yapmadıkları gibi, bölgeyi denetlemeye gelen ilgili kurumların temsilcileri sanki suç bizdeymiş gibi burası yüzünden bize ceza kesiyorlar” dedi.

Bir diğer ana sorunlarının dört ayrı parselden meydana gelen sitede, parseller arasında duvar örülmesi olduğunu ifade eden ATO Yönetim Kurulu üyesi Şendur, “Tek parçada Türkiye’nin en büyük Toptancılar Sitesi’ni oluşturmak istiyoruz. Bu duvarları kaldırabilsek, birleşip tek ses olarak daha güçlü adımlar atabiliriz” diye konuştu.