Son yıllarda girişimciye eğitimden hibeye birçok destek enstrümanı kullandırıldığını belirten ADASO Başkanı Kıvanç, “Kent topyekün sahip çıktığı sürece girişimci sayısı artar. Girişimci sayısı artan kentin de ekonomisi hızlı büyür” dedi. 


Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Eyüpoğlu, Tezcan Altınordu ve Ümit Akyıldızlar’la bölgenin girişimci potansiyeli ve girişimciliğin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenleri değerlendiren Başkan Kıvanç, “Kadın ve genç girişimci sayımızın artmasına yönelik her faaliyete destek vermeye özen gösteriyoruz. Özellikle inovasyon içeren olan girişimci sayısının artması gerekiyor. GED’in bu sürece katkı sağlayacak bir sivil toplum kuruluşu olarak yapılanmasını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.


GED Başkanı Esra Özden de Adana Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en etkin meslek odalarından biri olduğunu belirterek, “Endüstrinin sorunlarını iyi tahlil eden, onları çözüm önerisi ile birlikte ekonomi yönetimine ileten ve sonuç alan yapıda bir sanayi odasına sahibiz. Bu güçlü yapıyı yanımızda hissederek bölgemizde girişimciliği geliştirmek istiyoruz. GED, aday girişimciden mentöre, melek yatırımcıdan ilgili tüm kuruluş temsilcilerine kadar tarafları bir araya getiren Türkiye’nin ilk sivil yapılanması oldu. Henüz ikinci ayımızı doldurmadık ama modelimizi benimseyerek dernek kurmak isteyenlere bilgi aktarmaya başladık. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan onlarca telefon alıyoruz. Bu model her kentte girişimciliği geliştirdiği gibi Türkiye’nin girişim ekosistemini de farklı noktalara taşıyacak” dedi.