Açılış ofisin bulunduğu binanın damında güneş enerjilerinin arasında yapıldı. Daha önce İstanbul’da yaptığı projeler ile adından söz ettiren Mimar Ece Yalnız, çalışmalarına ve projelerine Adana’da devam edecek. Çukurova Belediyle Başkanı Soner Çetin'in da katıldığı açılış gecesine çok sayıda davetli katıldı.
 
5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Oğuz Selmanoğlu ve 5 Ocak Rotaract üyelerinin de katıldığı davette ortamın değişikliği de beğenildi. Yarch Mimarlık olarak Adana’ya ofis açan ve tanıtım gecesinde bir konuşma yapan Ece Yalnız, ’İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinde eğitimimi tamamladım. Eğitim sürecim devam ederken çalışma hayatına atıldım. Eğitimim bittikten sonra Mimar Gökhan Avcıoğlu'nun kurucusu olduğu GAD mimarlıkta Mak Modeling departmanında yönetici mimar olarak görev yaptım. Ardından çalıştığım ofisin Uygulama Projeleri çizimlerinde yer alabilmek için bölüm değiştirdim. Bir süre sonra Gad mimarlık bünyesinden ayrılarak İstanbul Kalamış Konutları tasarımını yaptım ve her zaman dönmek istediğim evime Adana'ya dönme kararı aldım. Geçiş sürecinde yardımlarını ve desteklerini asla esirgemeyen Mimar Kaya Arıkoğlu'na ve Gökhan Avcıoğlu'na teşekkürlerimi bir borç bilirim. Şimdi Adana'da kurucusu olduğum YARCH mimarlık genç dinamik ve idealist bir ekiple çalışmalarına devam etmekte. Biz çalışma biçimimiz yaşam tarzımız mimariye bakış açımız farklılıkları kucaklamamız sebebiyle bir araya gelmiş bir ekibiz. Doğruyu bulana kadar kendimizi tasarımlarımızı birbirimizi sorgulamaktan, NEDEN? sorusuna tatmin edici bir yanıt alana kadar araştırmaktan keyif alan bir ekibiz. Y kuşağı mimariye nasıl bir yaklaşım geliştiriyor bunu hep beraber göreceğiz’’ şeklinde konuştu.

‘’Açılış partimizi şirketimizin bulunduğu binanın damında gerçekleştirmeye karar verdiğimizde yakın çevremizden, alanda güneş enerjilerinin olması , temiz ve estetik görünmemesi sebebiyle olumsuz geri dönüşler aldık’’ diyen Mimar Yalnız sözlerini şöyle tamamladı. ‘’Fakat bu tam da bizim istediğimiz şeydi.  Mevcut alanın çarpıklıklarını örtmeye çalışmak yerine durumu avantaja çevirmeyi başarmak kendimizi ifade etmek için güzel bir yöntem oldu. Güneş enerjileri konseptin bir parçasına çevrildi’’