Açılışta konuşan sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, hükümetin sağlıkta önemli reformlar yaptığını,  özellike son yıllarda vatandaşların daha rahat sağlık hizmeti aldığını belirterek bölgeye tıp merkezi kazandıran Dr. Hasan Boğa’yı kutlayarak hayırlı olması dileğinde bulundu.

-BAŞKAN ÇETİN: “KAMU KURULUŞLARI ÇUKUROVA’YA DAHA SICAK BAKMALI”
Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Kamu kuruluşlarının Çukurova’yı önemsemediklerinden yakınarak, “Türkmenbaşı mevkisi ve etrafındaki yerleşim alanları yeni geliştiği için özellikle kamu hizmetleri ve banka gibi kuruluşlar gerekli yatırımları gerçekleştirmiyorlar. Uzun zamandır noter bile yoktu. Kendi çaba ve girişimlerimizle bölgemizde yeni ir noter bulunmasını sağladık. Dr. Hasan Boğa’yı yakından tanıyor ve çok beğeniyorum. Bölgemize gerçekleştirdiği tıp merkezi sayesinde halkımız sağlık alanında hem 24 saat acil servis hizmeti hem de deneyimli, uzman doktorlar sayesinde tüm hastalıkların tedavisine rahat ulaşacaklar. İlçemize en yakın zamanda Devlet Hastanesi’nin e gelmesini arzuluyoruz.”

-BAŞKAN KARALAR: “GERGİNLİK YAŞANAN ÜLKEMİZDE BU GİBİ TESİSLERLE MORAL BULUYORUZ”

Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin zor günler yaşadığını, bu gibi önemli yatırım ve tesisler sayesinde moral bulduklarını ifade etti.
Boğa ailesini yakından tanıdığını, girişimci Dr. Hasan Boğa’nın çok yetenekli olduğunu belirten Karalar, konuşmasına şunlara yer verdi:
“Dr. Hasan Boğa, 10 yıl önce büyük bir cesaretle Adana’nın gereksinimi olan Özel Kardiyoloji Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Uzun yıllar aradan sonra, bazı engellerle karşılaşmasına rağmen kentimize ve bölgemize yakışan kapsamlı tıp merkezi açmayı başardı. Aslında buraya tıp merkezi yerine hastane demek daha doğru olur. Çünkü, burada çok deneyimli, donanımlı doktorlar var. 24 saat acil servis hizmetini her tıp merkezi veremez. Bu bağlamda; başta Dr. Hasan Boğa olmak üzere hizmeti ve emeği geçenleri kutluyorum. Ancak, Dr. Boğa’ya bir serzenişim olacak. Çok iyi Kur’anı Kerim okuyan, ud çalıp Türk Sanat Müziği söyleyen Hasan Boğa, farklı yatırımlara dalınca bize güzel geceler yaşatmıyor. Dr. Boğa’yı tekrar kutluyor. Merkezin hayırlı olmasını diliyorum.

-DR. BOĞA: “EKİP ÇALIŞMASINA İNANIYORUM 80 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”
Dr. Hasan Boğa, merkezin kuruluş aşamasında birçok bürokratik engellere karşılaştığını, ancak merkezi hizmete açtığı için tüm yorgunluğun bittiğini, 10 yıl önce kuruluşunu gerçekleştirdiği  Özel Adana Kardiyoloji Merkezi’ni referans alarak Özel Türkmenbaşı Tıp Merkezi’ni yaşama geçirdiğini anlattı.
Türkmenbaşı Tıp Merkezi’nin bölgeye büyük sağlık hizmeti sunacağını, deneyimli uzman hekimler tarafından 24 saat acil servis hizmetinin yanı sıra 10 branşta poliklinik hizmeti sunacaklarının altını çizen Dr. Boğa, 80 kişiye de istihdam yarattıklarını, uluslar arası standartlarda hizmet vereceklerini söyledi.

Evrensel Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet eden” sözünü çok önemsediğini ifade eden Dr. Boğa, bölge halkının sağlık konusunda hiçbir endişe yaşamadan, ekibine güvenmelerini istedi.

-KURDELEYİ KİMLER KESTİ-
Konuşmalardan sonra, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, CHP Adana Milletvekilleri Aydın Uslupehlivan ve İbrahim Özdiş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir,  Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Eski Başkanı Süleyman Onatça, Adana Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu kurdaleyi keserek merkezin Adana ve ülkeye hayırlı oması dileğinde bulundular.

-ÇETİN İLE KARALAR ARASINDA MERKEZİN NEREYE BAĞLI OLDUĞU TARTIŞILDI-
Merkezin açılışında en ilginç gelişme, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar arasında yaşandı. BOĞAME Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Boğa, tesisi gezdirirken merkezin Seyhan Belediyesi sınırlarında olduğunu söyledi. Buna karşı çıkan Soner Çetin, merkezin Çukurova Belediyesi içinde bulunduğunu öne sürdü. Devreye giren AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, “Bu CHP’liler kendi arasında bile muhalefet” esprisini yaptı. Sonra gerçek anlaşıldı. Merkezin olduğu yer Seyhan Belediyesi’ne ait, Çukurova Belediyesi’ne de sınır olduğu anlaşıldı.