Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şaş, 5 Ocak Stadyumu’na Fatih Terim isimin verilmesinin son drece yerinde bir karar olduğunu söyledi.

ŞAŞ: FATİH TERİM İSMİ YERİNDE BİR KARAR

Adanalı eski futbolcu ve Antrenör Hasan Şaş, memleketi Adana’da faaliyete giren Özel Altın Koza Tıp Merkezi’nin açılışını yaptı. Doktor Cumali Taktakolu’na ait tıp merkezinin açılışını yapan Şaş, kurdele kesiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 5 Ocak Stadyumu’nun isminin Fatih Terim 5 Ocak Stadyumu olarak değiştirilmesini yerinde bir karar olduğunu söyledi. Şaş, ”Adana vefalı bir il bağrından çıkan insanları asla unutmaz. Bu anlamda Fatih Terim Adana’nın bağrında yetişmiş dünya futboluna ismini duyurmuş biri. Bu anlamda Fatih hocanın doğduğu ve yetiştiği Adana’da isimin stadyuma verilmesi yerinde ve doğru bir karardır. Hatta geç kalınmış bir karar olduğunu söyleyebilirim. Burada emeği geçen ve isimin verilmesini düşünenlere teşekkür etmek gerekli kanısındayım.”

STADIN TAŞINMASI LAZIM

Stadyumun taşınması ile ilgili soruları da yanıtlayan Hasan Şaş, Adana’nın artık yeni bir stada ihtiyacı olduğunu söyledi. ŞAŞ, ”Baktığınız zaman artık dünyanın her yerinde stadyumlar şehir dışındaki alanlara taşınıyor. Bence de stadın artık yeni bir yere taşınması gerekli. Gerek Adanaspor, gerek Adana Demirspor’un ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir stadyuma ihtiyacımız var.”

4 AYDA TAMAMLANAN HASTANE

Öte yandan, Mimar Sedat Gül’ün projesini üstlendiği ve Kozan Yolu’nda faaliyete giren Özel Altın Koza Tıp Merkezi 4 ayda tamamlandı. 7 katlı olan ve toplam 11 bin 500 metre kare büyüklüğündeki tıp merkezinin 2015 yılında 100 yatak kapasiteli hastaneye dönüştürülmesi planlanıyor. Bulunduğu konum itibariyle bölge halkının büyük bir eksiğini giderecek tıp merkezi günlük 400 hasat muayene edilebiliyor.