Havutlu'daki eski tuğla fabrikasına ait arsa üzerinde kurulacak Havutlu Sanayi Çarşısı'nın temel atma törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, birliğe bağlı oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin artık ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, Havutlu Sanayi Çarşısının önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi.

Vali Demirtaş, "Karşıyaka'daki Sanayi çarşısı ne Adana'ya ne de Yüreğir'e yakışmıyordu. Üstelik trafik sorununa da neden oluyordu. Havutlu'da temelini attığımız sanayi çarşısı düzenli kentleşme adına Adana için güzel bir başlangıç oldu. Karşıyaka Sanayi Çarşısındaki esnafımızla görüşüp buraya gelmelerini sağlayacağız. Böylece hem esnafımız daha çağdaş bir çalışma ortamına kavuşmuş olacak, hem de kent merkezindeki trafik sorun olmaktan çıkacak" dedi.

"KALKINMADA ÖNCELİK ÜRETİMDİR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın sahip olduğu potansiyel ve altyapısıyla daha iyi yerlerde olması gerektiğinin altını çizerek, "Adana zenginliklerini duyurabilen, faaliyete geçirebilen bir kent değil maalesef. Ancak sayın Valimizin önderliğinde yürüttüğümüz çalışmalarla yavaş yavaş bunu başaracağız" diye konuştu.

Kalkınmada önceliğin üretim olduğuna işaret eden Karalar, "Bir ülkede üretim yoksa hiçbir şey yok demektir. Bu nedenle üretime, istihdama dayalı her projeyi destekliyoruz. Havutlu Sanayi Çarşısı'yla birlikte bu bölgenin makus talihini de değiştirmeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir ise Karşıyaka Sanayi Çarşısı'nın Yüreğir'in kanayan yarası olduğunu dile getirdi. Bu anlamda Havutlu Sanayi Çarşısı'na büyük önem verdiklerini belirten, Kocaispir, "Karşıyaka Sanayi Sitesi'ndeki esnafımızı buraya taşıyacağız. Bunun yanı sıra Havutlu'da yeni çalışmalarımız da olacak. Karşıyaka Sanayi Sitesi  ve çevresinde de modern bir kent oluşturacağız" dedi.

"24 AYDA TAMAMLANACAK"

Adana ESOB'a bağlı Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Veysel Bulat da Havutlu Sanayi Çarşısı'nın 150 dönüm arazi üzerine kurulacağını ve içerisinde 572 iş yerinin yer alacağını dile getirdi. Yatırımın yaklaşık maliyetinin 115 milyon TL olduğunu kaydeden Bulat, "Havutlu Sanayi Çarşısı'nın 24 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesini öngörüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Havutlu Çarşısı'nın temeline ilk harcı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek birlikte attı.