Adana-Mersin-Hatay-Osmaniye-Kahramanmaraş kentlerinin oluşturduğu Doğu Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren, Türkiye’nin bin büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan şirketlerin tedarikçilerle bir araya geleceği Mega Satınalanlar Zirvesi, 25 Kasım’da Adana Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek. Zirve’nin açılış törenine davet edilen Adana Valisi Mustafa Büyük, şirketleri birbiriyle etkin işbirliği yapan bölgelerde ekonominin daha hızlı büyüdüğünü söyledi. Mega Satınalanlar Zirvesi’nin yararlı olacağına inandığını belirten Vali Büyük, “Bu tür etkinlikler, Türkiye’nin en önemli endüstri bölgesi Doğu Akdeniz’e yakışıyor. Organize edenleri, destek verenleri ve katılan şirketleri kutluyorum. Açılışında orada bulunarak şirketlerimizin yeni işbirliği çabalarını görmek istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Refleks Gazetesi ve Start Fuarcılık tarafından organize edilen Mega Satınalanlar Zirvesi hakkında bilgi veren Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, “Türkiye’nin bin büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan bölgemiz firmalarını tedarikçilerimizle bir araya getiriyoruz. Demir-çelikten gıdaya, plastikten tekstile farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımız kendi bölgesindeki KOBİ’leri ve tedarikçileriyle daha etkin alışveriş yapsın, işbirliği ve güç birliği içeren projelerde birlikte olsun istiyoruz. Böyle bir etkinlik Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Öncü olmak, organizasyonu geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

ANLAŞMALAR YAPILACAK

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk de; Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş meslek odalarının desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliğin bu yıl 1 gün olarak planlandığını, ancak bir sonraki etkinliğin birkaç güne uzatılan bir aktiviteye dönüştürülebileceğini söyledi. Zirve’ye katılan hem büyük sanayi kuruluşlarının hem de tedarikçilerin yeni anlaşma ve bağlantılarla günü tamamlayacağını belirten Öztürk, “Yapılan her işbirliği yeni istihdam, yeni tesis ve yatırım olarak yine bölgeye dönecek. Böylesi bir etkinliği gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.