Seyhan Belediyesi’nce sanayi bölgelerinde emlak vergisi ile ilgili yapılan fiziki ölçüm ve tespit çalışmaları ile sorunların ele alındığı bilgilendirme toplantısı Adana Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, belediye faaliyetleri ve hizmetlerinin yanısıra sanayicilerin beklentileri de gündeme geldi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, son günlerde özellikle emlak vergisi ve sanayi sitelerindeki sorunlara yönelik şikayetler üzerine toplantının düzenlendiğini, sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla platform oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

Seyhan’ın olağanüstü bakıma muhtaç olduğunu ve acil müdahalelerin yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hizmet sunabilmek için gelirlerin artırılması gerektiğini, bu nedenle öncelikli olarak vergi kaçaklarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tabela vergilerinde önemli düşüşler yapıldığını, emlak vergisi tahsilatında ise yüzde 50 artış sağlandığını anlatan Karalar, yapılan çalışmalar sonucu, birçok binanın hala arsa görünmesi, sanayi bölgelerinde işyerlerinin genişlemesine rağmen bildirimde bulunulmaması nedeniyle düşük emlak vergisi ödendiğini belirlediklerini vurguladı.

Karalar, “Uygulama ile mağduriyet veya haksızlık yaratmak değil, belediye gelirlerini artırırken vergi adaletinin sağlanmasını, böylece haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Her zaman sanayicinin yanında ve hizmetlerimizle destekçisi olacağız” dedi.

Sanayi sitelerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların başta DSİ ve ASKİ olmak üzere ilgili kurumların işbirliğiyle sürdürüldüğünü vurgulayan Karalar, öncelikli olarak sektörel sanayi sitelerinin oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Karalar, “Sektörel sanayi siteleri kuruldukça dağınık şekilde faaliyet gösteren imalathaneleri ve esnafı daha uygun şartlarda üretim yapabilecekleri, daha verimli olabilecekleri alanlara yönlendireceğiz” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli’nin de katıldığı toplantıya katılan sanayiciler, sanayi bölgelerinde altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesini, yeni sanayi alanları kurulmasına yardımcı olunmasını istediler.