Adana'nın kuzey ilçelerinden İmamoğlu'nda tarihi gün yaşandı. Son dönemlerde yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçede, 200 dairelik konutların temeli törenle atıldı.

Hamdilli Belde Belediye Başkan Sıtkı Övet'in kardeşi Müteahhit Beytullah Övet tarafından inşa edilecek olan konutların temelini İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, Hamdilli Belde Belediye Başkanı Sıtkı Övet, Kurtkulağı Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, Sağkaya Belediye Başkanı Hasan Figran attı. Temel atma törenine, İmamoğlu belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, İmamoğlu'nda kentsel dönüşümü hızla başlattıklarını belirterek, seçildiği günden bu yana, yatırımcıları ilçeye fabrika ve konut yapmaya davet ettiğini ifade etti ve buçağrılarının olumlu sonuçlarını almaktan mutlulu duyduğunu söyledi.

İlçede şu anda üç müteahhit firmanın çağdaş konutların yapımını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Kadir Altunköse, "İlçemize yatırımlar artarak devam edecektir. Adana'ya en yakın ilçe olan İmamoğlu, ilimizin en güzel ilçesi olacaktır" dedi. Altunköse, Belediye Başkanı olarak, Beytullah Övet ve diğer tüm yatırımcıların her zaman arkalarında olacağını vurguladı.

Müteahhit Beytullah Övet de, konuşmasında, Kadir Altunköse'nin daveti üzerine İmamoğlu'nda yatırım yaptıklarını belirterek, "Kadir Altunköse gibi bir başkan arkamızda olduğu sürece İmamoğlu'na binlerce konut yaparız" diye konuştu.

Temel atma töreninden sonra, davetlilere Livane Restaurant'ta öğle yemeği verildi.