Adana’yı daha geniş bir çerçevede kucaklayan, daha büyük kitleleri içine alan, ortak platformlarda her sektörü dinleyip anlayacak bir borsa şiarıyla hareket ettiklerini ifade eden İncefikir, “Ötekileştirmeyen, elitist olmayan bir borsa kurmak istiyoruz. Bu bağlamda projelerimiz, yapacaklarımız ve nasıl olması gerektiği hakkında çalışmalarımızın dışında, hiçbir negatif stratejimiz olmayacak. Eksik olan, yapılmamış, zorlaştırılmış, bürokrasiye boğulmuş bir borsa planlamıyoruz” dedi. 

BORSALAR, OSMANLI’DAN GELİYOR

Ticaret borsalarının tarihsel köklerinin, Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimat Dönemi’ne kadar uzandığını belirten İncefikir, “Tarımsal üretimin sürdürülebilir olması üreticiyi tatmin edecek fiyatların oluşabilmesi ile mümkün olur. Üreticiyi koruyan ve üretimin devamını garanti altına alan, tarımsal fiyatların arz ve talep koşullarına göre oluştuğu, tescil ve ilan edildikleri yerler Ticaret Borsalarıdır. Borsaların görevlerinden biri de piyasadaki dalgalanmaları minimize ederek istikrarı sağlamaktadır. Bölgemizde lisanslı depoculuk uygulamasına önem veriyoruz. Zira deposu olmayan üretici hasat sezonu sonunda oluşan fiyat üzerinden ürününü satmak zorunda kalıyor. Hasat döneminde yüksek arz nedeniyle üretici ürününü değerinin altında bir fiyata satmak zorunda bırakılıyor. Bölgemizde uygulamaya geçecek lisanslı depoculuk faaliyeti ile bu negatif durum ortadan kalkacak.’’ 

BEL ALTINA VURMUYORUZ

Nisan ayında yapılacak seçimler  öncesi herhangi bir adayın hukuki ve kişisel durumunu ön plana çıkarmadan çalışma yürüttüklerini ve kimseye bel altı vurmadıklarını belirten İncefikir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ticaret Borsası seçim çalışmaları süresince hiç kimsenin kişisel, bireysel durumu, yaşadığı hukuki sorunlar bizim gündemimiz olmayacak. Zira mahkemelerin işini yargıya bırakmak, yorum bile yapmamak gerektiğine inanıyoruz. Yargının alacağı karardan önce herkesin masumiyet karinesine saygı duyuyoruz. Dileğimiz hangi makamda olursa olsun kişilerin aklanmasıdır. Seçimler futbolda söylenen “iyi oynayanın kazanması” dileği gibi iyi çalışabilecek, Adana Ticaret Borsası’nı daha ileriye götürecek kadroların, Adana ekonomisine katkı sağlayacak kadroların kazanması dileğimizdir.

Bu seçime girerken Ben kişisel olarak hiçbir oda veya STK’nın arkasına sığınmadım. Kendi adım ve soyadımla bugüne dek yaptıklarım ve söylediklerimle, kişisel olarak kendisine referans olan bir vatandaş olarak aday olmamın dışında görev yaptığım hiçbir STK’dan onay da almadım, sormadım da. Benim kişisel tercihim dışında hiç kimseyi bağlamaz. Ticaret Borsası seçimlerinde aday olan grubumuzda belden aşağı eleştirilere karşı olacağımızı, kişisel eleştiri ve sığ dünya görüşü olmayacağını, bilimsel dünyaya entegre olmuş bir borsa çalışması hedefiyle konusunda yetkin arkadaşlarımızla çalışmaktayız.”