Türkiye’nin içinde yer aldığı coğrafi konum nedeniyle siyasi ve ekonomik açıdan Dünya’nın en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirten Cahit İncefikir, Cumhuriyetin 100'ncü yılı olan 2023'te Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma düşüncesinin en önemli ayağının Adana olacağını belirtti.  3 Nisan’daki ATB seçiminin önemine işaret eden İncefikir şöyle konuştu:

“Tarım, geçmişte olduğu gibi bugün de ilimiz ekonomisinin lokomotifidir ve gıda ihtiyacının karşılanması, tarıma dayalı sanayi sektörüne girdi temini, ihracat ve istihdam olanakları açısından önem arz etmektedir. Türkiye, AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye tarım ürünleri ihraç eden bir ülkedir. ATB, gelişen ve büyüyen bu ticarete yön veren kuruluş olacaktır. Bununla yetinmeyip gerçekleştireceği faaliyetler ile başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemiz tarımı, ekonomisi ve sosyal hayatına önemli katkılar sunacaktır. Bu yüzden daha iyi temsil edilebilecek Adana Ticaret Borsası’nda tüm üyeleri Ali Can Yamanyılmaz’ın yönetimindeki turuncu listeye oy vermeye çağırıyorum” dedi.

ÜYELER DAHA İYİ TEMSİL EDİLECEK

Tüm üyelerin en iyi şekilde temsil edileceği bir Borsa yönetimi için çalıştıklarını söyleyen İncefikir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üye çıkarlarını koruyan bir anlayış ile Adana’da ve bölgemizde çağdaş ve etkin bir tarım ürünleri piyasası oluşmasını sağlayan, tarım ve gıda sektörlerinin gelişimine ve rekabet gücünün artmasına katkıda bulunan, üyelerini değişen küresel ticaret yapısına hazırlayan bir kurum olacağız. Oy veren; tüccar olsun, çiftçi olsun, üretici olsun, tesis sahibi olsun onların bugünkü problemlerini ciddiye alarak çözmeye çalışacağız. Çok önemli ve büyük çalışmalarımız var. İnovasyon anlamında, bilişimsel anlamda daha çok teknolojik olarak, bir üyenin kendi cep telefonuyla bazı işlemleri yapıp Borsa'ya bile gelmeden bu işlemleri yapabilmenin kolaylığını sağlayacağız. Borsanın tüm gelir ve giderlerini üyelerimizin tümüne ilan edeceğiz. İsteyen herkes, kamuya açık bir şekilde gelir gider çizelgesini inceleyebilecek, hesap sorabilecek.”

OYUNUZ TURUNCU OLSUN

Ali Can Yamanyılmaz'ın listesinin turuncu liste ile seçime girdiğini söyleyen İncefikir şöyle devam etti:

“Bizim tarımsal anlamda ekmek paramızı kazandığımız mısırın, narenciyenin rengi turuncudur. Bizim seçime girdiğimiz renkte turuncu.  Tüccarın, tesis sahibinin, ihracatçının, üreticinin en iyi şekilde temsil edileceği bir Borsa yönetimi hedefliyoruz. Bunun için herkesi Ali Can Yamanyılmaz’ın listesine oy vermeye, turuncu listede birleşmeye davet ediyorum.”