Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, iş dünyası temsilcilerinin topluma fayda sağlamak üzere yoğun bir mücadele verdiğini söyledi. Merkezi Mersin’de bulunan Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) Başkanı Mazlum Balkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ADSİAD Başkanı Sönmez ve Genel Sekreter Mustafa Öncül’ü ziyaret etti.
Ziyaretleri için dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ADSİAD Başkanı Sönmez, örgütlü tüm iş insanlarının kentine, bölgesine ve ülkesine yararlı olmaya çalıştığını vurguladı. ADSİAD’ın 25. yılını geride bırakmaya hazırlandığını kaydeden Sönmez, Türkiye’nin en büyük sorununun eğitim olduğuna işaret etti. Eğitimin ardından toplumun bilinçli bir örgütlenme modeline ihtiyaç duyduğunu kaydeden Sönmez, “Örgütlü toplumlar gelişime açıktır. Bu bağlamda toplumsal yarar sağlamaya dönük çalışan sivil toplum örgütleri hatırı sayılır işler yapmaktadır. Topluma duyarlı insanlardan oluşan ADSİAD da sosyal yaşama katkı sunduğu gibi eğitim, istihdam ve sosyokültürel alanda Adana’yı öne çıkarma gayretindedir” dedi.

ADSİAD’ın bölgenin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan üyelere sahip olduğunu ifade eden Sönmez, İŞGEM ve Marka Okul projeleriyle gençlere istihdam olanağı sunduklarını vurguladı. Sönmez, bölgesel kalkınma için iş dünyasının birlikte hareket etmesinin önemine değindi.

“BÖLGEMİZE DEĞER KATMAK İSTİYORUZ”
ÇUGİDER Başkanı Mazlum Balkan ise bölgenin yeniliğe açık olduğunu, kalkınma yolunda bölge ticaretine dinamizm katacak işlere imza atmak istediklerini söyledi. Çukurova Bölgesi’nde genç iş insanları olarak sinerji oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Balkan, ufku açık gençlerle fikir alışverişine önem verdiklerini söyledi. Ticaretin yanında sosyal aktivitelerle öne çıkma uğraşında olduklarını ifade eden Balkan, “Küresel ticaretin kurallarını, ülkemizin global piyasalardaki yerini, potansiyelini ve bölgemizin ihtiyaçlarını biliyoruz. Mersin ve Adana’nın Ortadoğu ve Avrupa arasındaki stratejik konumunu; bölgenin tarımı, sanayisi, limanı ile taşıdığı yüksek potansiyeli biliyor; bölgenin değerlerine değer katmak için çalışıyoruz” dedi.