VURAL KÖSE / GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ

İŞKUR’un 2013 yılının ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasasının talep boyutunu belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği araştırmadan her 100 işverenden 29’unun eleman aradığı sonucu ortaya çıktı. Adana’da ise her 100 işyerinden 25’inde açık iş olduğu, 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 40’ınde eleman temininde güçlük çekildiği saptandı.

 

TÜRKİYE’DE HER 100 İŞYERİNDEN 29’U ELEMAN ARIYOR

İŞKUR’un 74 ilde tam sayım, 7 ilde ise örneklem yöntemiyle 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 100 bin 852 işyeri ziyaret edilerek gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.  İşgücü arz ve talebinin doğru tespit edilmesi, buna uygun politikaların geliştirilmesi amacıyla yapılan araştırmada Türkiye’de her 100 işyerinden 29’unda açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 44’ünde eleman temininde güçlük çekildiği ortaya çıktı.

 

ADANA’DA AÇIK İŞ ORANI YÜZDE 3,2

Araştırmanın Adana ayağında da ilginç sonuçlar elde edildi. Yüz yüze görüşme yöntemi ile15 Mayıs–30 Haziran 2013 tarihleri arasında il genelindeki 10 ve daha fazla kişi çalışan işyerlerinde uygulanan araştırmanın sonuçlarına göre Adana’da her 100 işyerinden 25’inde açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 40’ında eleman temininde güçlük çekildiği belirlendi. Elde edilen verilere göre Adana genelinde 4.107 açık iş bulunurken açık iş oranının yüzde 3,2 olduğu saptandı.

 

EN FAZLA ELEMAN ARAYAN SEKTÖR, GAYRİMENKUL FAALİYETLERİ

Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı ise yüzde 6 ile gayrimenkul faaliyetleri sektöründe. Bunu yüzde 5,51’lik açık iş oranı ile madencilik ve taşocakçılığı faaliyetleri sektörü,  yüzde 5,34’lük açık iş oranı ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektörü izliyor.

 

EN FAZLA “SATIŞ ELEMANI” ARANIYOR

Adana’da açık işlerin en fazla olduğu meslekler ise “satış elemanı, beden işçisi (genel), kaynakçı (gaz altı, oksijen ve elektrik), dokuma makinesi operatörü (dokumacı), güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, pazarlamacı, el ve makine dikişçisi, elektrikçi, overlok makinesi operatörlüğü olarak sıralandı.

 

ASGARİ EĞİTİM DÜZEYİ İSTENİYOR

İşgücü talebinde eğitim düzeyinden daha çok mesleğe ilişkin yeterli bilgi ön plana çıkarken, işverenlerin açık işler için yaklaşık yüzde 76 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep ettiği belirlendi. Açık işler için yüzde 23 oranında lise altı eğitimler, yüzde 20 oranında genel lise düzeyindeki eğitimliler ve yüzde 13 oranında meslek lisesi düzeyindeki eğitimliler talep edildi.

 

EN ÇOK “MESLEĞE İLİŞKİN YETERLİ BİLGİ” ARANIYOR

İşverenlerin açık işler için iş arayanlardan talep ettiği ek beceriler incelendiğinde ise; yüzde 77’sinin mesleğe ilişkin yeterli bilgiyi, yüzde 66’sının fiziksel yeterliliği, yüzde 62’sinin takım çalışması becerilerini, yüzde 47’sinin iletişim ve ifade etme becerisini, yüzde 38’ininsorun çözebilme, yüzde 36’sının hesap yapabilmeyi, yüzde 30’unun bilgisayar destekli çalışmayı, yüzde 24’ünün proje tabanlı çalışabilmeyi, yüzde 17’sinin satış ve pazarlama kabiliyetini ve yüzde 7’sinin yabancı dil yeterliliğini talep ettiği görülüyor.

 

ELEMAN TEMİNİNDE EN ÇOK GÜÇLÜK ÇEKİLEN MESLEK, SATIŞ ELEMANI

Araştırma kapsamında gerçekleştirilen işyeri ziyaretleri sırasında işverenlere hangi mesleklerde ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektikleri sorusu da yöneltildi. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen bazı meslekler; satış elamanı, gaz altı kaynakçısı, el ve makine dikişçisi (genel), elektrikçi (genel), dokuma makinesi operatörü, beden işçisi pazarlamacı, güvenlik görevlisi, el ve makine dikişçisi (genel), hemşire, garson (servis elemanı) şeklinde sıralandı.

 

ELEMAN TEMİN ETMEDE GÜÇLÜĞÜN NEDENLERİ

İşverenlere eleman temininde neden güçlük çekildiği sorusu da sorulurken, işverenlerin yüzde 73’ü “Beceriye/niteliğe sahip eleman yok”, yüzde 60’ı “İş tecrübesine sahip eleman yok”, yüzde 52’si “Bu meslekte eleman yok” ve 21’er oranında “Önerilen ücretin az bulunması” ve “Çalışma ortam ve koşullar”ı yanıtlarını verdi.