Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Demokrasi ve Hukuk Topluluğu işbirliği ile Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından verilen fonla dünya gençlerini Adana'da buluşturdu. Yapılan çalıştaylarda gençler konuları tartıştı ve yeni fikirler ortaya kondu daha sonrada Beyazevler Özsüt'te gala yemeği yapıldı.  
İspanya, İtalya, Polonya, Estonya, Litvanya, Hırvatistan ve Türkiye'den çok sayıda genç Adana'da buluştu. Gençlerle buluşmada bir sunum yapan İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı  Av. Elif Doğan Türkmen, 'Türkiye dünya kültürleri ve medeniyetler arasında bir köprü, Adana'mız da hem Çukurova'nın hemde ülkenin doğu ve batısını birleştiren bir şehir. Bu anlamda dünya gençlerini Adana'da bir araya getirmek bizim için bir görevdi bunu İŞKAD olarak gerçekleştirdik. Gençlerle birlikte yapılan çalıştaylarla kültürler arası iletişimi kurmanın yanı sıra demokrasi ve insan hakları konusunda dünü bugünü ve yarınını tartıştık. Ayrıca, demokrasiye dayanan yönetim biçimini de farklı projelerle tartışıp girişimcilik ve kadın-çocuk haklarını  insan hakları kapsamında değerlendirdik" şeklinde konuştu. 
Çalıştayın ardından projenin gala yemeği Beyazevler Özsüt'te gerçekleştirildi. Adana'ya özgü yemeklerle gençleri ağırlandı ve yeni projelerde buluşmak üzere ayrıldılar.