Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte AVM’ye kadınların şikayetlerini, dilek ve isteklerini paylaşabileceği bir ‘Dilek Ağacı’ kuruldu. Ev ve işyerlerindeki sessiz kadınların sesi olmayı amaçlayan İŞKAD, kadınların düşünce, dilek ve isteklerini öğrenmek ve çözüm yolu üretmek için kolları sıvadı. İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, “Toplantılara, panellere ve etkinliklere katılmaya fırsat bulamayan sessiz çoğunluğun sesini yetkililere iletmek üzere yola çıktık. Kadınlarımız dilek ağacına istediği konuları yazabilecek. Düşünce ve isteklerinde sınır tanımayacaklar” dedi.

RAPOR HALİNE GETİRİLECEK

Kadınların ‘Dilek Ağacı’nda paylaştığı konuların bir rapor haline getirileceğini kaydeden İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, raporda yer alan şikayet/dilek/istekleri isim belirtmeden ilgili kurum, kuruluş ve platformlara ileteceklerini ve sonuç alınması yönünde girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

İŞKAD’ın kadınların iş yaşamında ve sosyal yaşamdaki sorunlarının çözümüne yönelik yaşama geçirdiği projeler dikkatleri çekiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi’nde kadınların dileklerini, isteklerini ve şikayetlerini yazıp asabileceği bir “Dilek Ağacı” kuran İŞKAD, ağaca asılan şikayet/dilek/isteklerin ilgili kurum ve kuruluşlara ulaşmasında köprü görevi görüp, kadınların sesi olacak.

SÖZ KADINLARDA

Kadınların ailesinin, evinin ve işinin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirme bilinci taşırken, sorun ve dileklerini doğru zamanda ve doğru yerde dile getirememenin sıkıntısını yaşadığına dikkat çeken İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, “Bizler, bu gerçeğin bilinciyle hareket eden ve kadınlar lehine farkındalık yaratmak için var gücüyle çalışan, güçlü, iletişim becerisiyle donanmış ve bu beceriyi doğru zeminlerde kullanan, vizyon sahibi, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak kadınlarımıza destek olmak istiyoruz. Dilek ağacımız aracılığı ile kadınlarımızın bizlerle paylaşacağı şikayetlerini, dilek ve temennilerini rapor haline getirip, bu raporu yine kadınlarımız adına öncü bir kimlikle ilgili kurum-kuruluşlar  ve platformlara iletecek, sonuç alıncaya mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Etkinliğe destek veren M1 Merkez Adana AVM’nin Müdürü Yalçın Öz de, “Adanalı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar  Günü’nde etkinliğimize katılarak ‘Söz Bende’ demelerini bekliyor ve destekliyoruz” diye konuştu.