Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, Yardımcısı Huriye Yamanyılmaz ile birlikte Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’i ziyaret ederek kırsalda yaşayan kadınlardan girişimci kadın çıkarmak istediklerini söyleyerek Adananın kazanacağı projelerde birlikte çalışmak istediklerini söylediler.

“BİR PROJEDE 21 KADINI İŞ SAHİBİ YAPTIK”

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün’ünde hazır bulunduğu ziyarette Tarım Bakanlığı’nın verdiği imkanlarla özellikle kadınları iş sahibi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin,Karşılığını olan her türlü projelerde kadın erkek farketmiyor, hepsini destekliyoruz. Bizde proje çok ama kadınlarımıza pozitif ayrıcalık yapıyoruz. Daha önce desteklediğimiz 110 müracaatın 80 tanesi kadındı. İŞKUR, KOSGEB ortaklığıyla 30 bin lira hibe destekli programımız ile girişimci kadınlarımıza eğitim verdik. 21 kadını iş sahibi yaptık.” Dedi.

VERİLEN EMEKLER KARŞILIK BULURSA, YAPILAN İŞ HEDEFİNE ULAŞMIŞ DEMEKTİR

Verdikleri desteklerin sahadaki karşılığını takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Müdür Muhammet Ali Tekin, “Eğitim verdiğimiz kadınların iş sahibi olmasını istiyoruz.. Örneğin kadın seyis yetiştirdik. Şimdi hipodroma kadın girmese hep aynı kalır. Bu yüzden değişimin bir yerden başlaması lazım. Projelerimizin tamamını yaşama geçirmek istiyoruz. Ama önce pazarlanacak mekanları oluşturmak gerek. Kadınlarımızı eğitiyoruz. Kadınlar üretiyor, ürettiklerini satamazlarsa yapılan iş, emek ziyan oluyor. Üretilenler satılarak verilen emekler karşılık bulmalıdır. Verilen emekler karşılık bulursa, yapılan iş hedefine ulaşmış demektir.” Diye konuştu.