Adana Seyhan Oteli’nde İŞKAD Fuar Komitesi ile bir araya gelen İŞKAD Başkanı Berman Mantı, düzenleyecekleri ‘Üreten Kadın Fuarı’na ilişkin yaptığı açıklamada “Biz fuar şirketi olmamamıza rağmen, özellikle fuar diyoruz. Çünkü kadınlarımızın evde ürettikleri nadide ürünleri artık ticari bir boyuta taşımanın en iddialı tanımı artık bu olmalıdır dedik. Sürdürülebilir bir kalkınma ve büyüme için kadın istihdam oranını artırmak ekonomimizin ön şartı ve hedefi olmalıdır.”

EKONOMİK PLATFORMDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Demografik şartların, teknolojik gelişmelerin önümüzdeki yakın bir gelecekte Global ekonominin tüm sıralamasını yeniden belirlemeye gebe olduğunu vurgulayan Başkan Mantı, “Bu çaptaki bir ekonomik rekabet için artık kadın istihdam oranını konuşmaktan ziyade uygulayan olmamız, hepimiz için anlaşılabilir bir hedef ve görev olmalı. Biz İŞKAD olarak bu ekonomik platformda üzerimize düşeni yapmak ve bu konuda kadınlarımızla birlikte yol almak arzusu ve gayreti içerisindeyiz. Anadolu’da bu kadim topraklarda hangi evin kapısını çalarsanız çalın, illaki çeşidi ne olursa olsun bir üretimle karşılaşabilirsiniz. Bunların birçoğu ev ekonomisi kapsamındaki üretimler olmakla beraber ekonomimize entegre olmasa da ciddi bütçelemeye katkı sunmaktadır.”

ÜRETEN KADINLARIMIZI 11 ŞUBATTA BEKLİYORUZ

Başkan Mantı, “Kadınlarımızın neler yapabileceğine bu gök, bu dağlar, bu aşılmaz coğrafyada tüm dünya tanık oldu. Böylesine fedakar, böylesine yetenekli kadınlarımızın artık değişen dünya konjökterine ve hızlanan rekabetçi piyasa koşullarında aynı metrekareyi paylaştığımız erkeklerle omuz omuza bu mücadelede yanlarında olmalı ve destek vermeliyiz.

Bu kapsamda kadınlarımız tarafından evlerde üretilen ve ticari hayatla henüz buluşmamış tüm gizli girişimci kadınlarımızı keşfetmek ve cesaretlendirmek amaçlı 15 Mart’ta başlayarak üç gün sürecek Üreten Kadın Fuarı düzenliyoruz.  Özellikle fuar diyoruz. Çünkü kadınlarımızın evde ürettikleri nadide ürünleri artık ticari bir boyuta taşımanın en iddialı tanımı artık bu olmalı. Fuarda gıda haricinde tüm kategorilerde ürünler sergilenecek olup, sınırlı sayıdaki katılımcılarımızı belirlemek için tüm üreten kadınlarımızı 11 Şubat 2019 Pazartesi Saat 13: 00’de elemeler için Seyhan Oteli’nde kendilerine ait, özgün ürettikleri ürünlerle 3 farklı modelleri ile birlikte bekliyoruz.” diye konuşan Başkan Mantı, Fuarda en iyi işçiliği sergileyen üretici kadına İŞKAD tarafından mentörlük desteği verileceğini söyledi.

İŞKAD Fuar Komitesi; Belkıs Yakıcı, Nevin Yıldız, Aslı Battı Özbiçer, Ayşe Aslan, Süheyla Gergin ve Sakine Gökdoğan’dan oluşuyor.