Adana İşkadınları Derneği tarafından organize edilen Workshop söyleşi ve imza gününün konuğu Yunus Emre Akkor oldu.Dünya çapında ödülleri yanı sıra Türk ve Osmanlı mutfağının tanıtımı konusunda da fahri elçi gibi çalışan Yunus Emre Akkor ile  workshop- söyleşi ve imza günü düzenlendi. Cosecha'da düzenlenen etkinliğe dernek üyeleri ve cemiyet hayatından isimler katıldı. Adana İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen "Yunus Emre Akkor ile her sezonda  ilk etkinliğimizi birlikte yapmıştık. Hem kendisi bize hem de biz ona uğurlu geliyoruz. Bu nedenle bu sezonda açılışımızı Akkor ile yaptık" dedi. İlk bölümde dondurma ve Osmanlı Mutfağı'ndan yemek tarifleri veren Yunus Emre Akkor gelen soruları da cevapladı. İkinci bölümde ise yemeğin tarihi ile ilgili ilginç detaylar anlattı. Osmanlı Deniz Mutfağı, Ev Yapımı Dondurmalar ve  Gelenekten Evrensele Osmanlı  Mutfağı isimli kitaplarını da imzalayan Akkor'a ilgi büyüktü. Yoğun kalabalığın olduğu etkinlik belirlenen süre bitmesine rağmen ilgi nedeni ile uzun süre devam etti.


 AKKOR'UN YEMEKLERİNİ YAPMAK KOLAY


Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Adana İŞKAD Başkanı Av Elif Doğan Türkmen, "Akkor yalnızca şef değil, aynı zamanda tarihimizi ve geleneklerimizi bu güne taşıyan ve günümüzü geçmişimiz ile aydınlatan çalışmalara imza atan biri. Bu anlamda Osmanlı ve Anadolu mutfağının yanı sıra geçmişimizi sosyal ve kültürel yönlerden de bu güne aktarıyor. Biz geçmişimizi öğrenerek geleceğini oluşturmayı kendisine şiar edilen İŞKAD’lılar bu nedenle her yıl dernek sezonumuzu Yunus Emre Akkor ile açıyoruz. 3 yıl önce  Yunus Emre Akkor'u keşfetmemizin asıl kaynağı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sema Soykan. Sevgili Sema’ya bu nedenle şükran borçluyuz. Kendisi de şair ve yazar olan Sema Soykan bu tür etkinliklerimizin başarısında ana kaynak olmuştur. Bir konuyu daha belirtmeden geçmek istemiyorum. İyi bir yemek tadımcısı ve yemek yapan olarak Yunus Emre'nin şöyle bir özelliğini daha belirtmek istiyorum.Bu kitapta ki yemekleri yapmak çok kolay daha önce çıkan kitabı alma fırsatı buldum. İçerisindeki tarifleri deniyorum. Hem lezzet hem yapım hem de damak tadımız yönünden bize çok uyan tarifler var. Bu akşam gider gitmez yeni kitapları da incelemeye başlayacağım. Özellikle şerbet ve dondurma konusu beni daha çok cezbetti" ifadesini kullandı. 


YETER Kİ ÇAĞIRIN HER YERE GELİRİM.


"Ev Yapımı Dondurmalar ve Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı' konulu  workshop-söyleşi ve imza gününün konuğu şef-yazar Yunus Emre Akkor, "Öncelikle beni davet eden Adana İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Gerçekten medeniyetler hakkında bilgi almak istiyorsanız mutlaka bu kitapları okuyun. Yaşama dair her şeyi burada göreceksiniz. Benim olmazsa olmazım geleneklerimiz. Geleneğinizi unutursanız bir şey yapamazsınız. Ben mutfağımı bu geleneğe dayandırdım. Yakın zamanda daha iyi şeyler olacak. Yeni kitaplarım  biri 60 gün sonra diğeri de yılbaşında piyasada olacak. 3 tane Osmanlı eserini günümüzde  kullanabilecek hale getiriyoruz. Ipad uygulamaları da olacak. Yakında THY'da da Yunus Emre Akkor yemekleri sunulacak. Dünyada da bir çok şey yapmaya çalışıyorum. Beni sizlerle buluşturan İŞKAD'a ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu kişiler bana yol açtıkça bende onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Beni yeter ki çağırın, okulunuzda veya başka bir etkinlikte. Çocuklara yemek ile ilgili bilgi aktarmak isterseniz bana  önceden haber verin hiç bir karşılık beklemeden gelirim" şeklinde konuştu.


Etkinliğin ve konuşmaların ardından Elif Doğan Türkmen tarafından  Şef Yunus Emre Akkor'a Osmanlı ve Anadolu mutfak ve geleneklerinin tanıtımında oynadığı etkin rol nedeni ile teşekkür plaketi verildi.