Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okulları kapsayan “Ben de girişimci olmak istiyorum!” konulu fikir yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.

Av. Türkmen yaptığı yazılı açıklamada 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan fikir yarışmasında öğrencilerin kendi oluşturacakları ya da geliştirecekleri bir iş fikrini, bir iş haline nasıl getirebileceklerini araştırmalarını, bu planı hayata geçirmekle ilgili izlemeyi düşündükleri yolu ve hayallerini anlaşılır bir dil ve düzen içerisinde bir metne dökerek anlatmalarını isteyeceklerini söyledi.

Yarışmaya başvuruların İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni’nin başkanlığını yaptğı Proje Geliştirme Komitesi, Adana’nın seçkin sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve mesleğinde öncü kişilerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Av. Türkmen, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin ve bağlı bulundukları okullardan öğrencilerinin katılmasını isteyen okul yönetimlerinin İŞKAD’ın 0507-996 16 52 nolu telefonunu arayarak ya da [email protected]  e-posta adresine yazarak, doğrudan bilgi alabileceklerini vurguladı.

Av. Türkmen, “Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin 15 Şubat 2013 tarihine kadar hazırlamış oldukları fikir yazılarını teslim etmeleri gerekmektedir. Sürdürmekte olduğumuz ‘Kızlarımız Girişimci Olsun’ projemize paralel olarak düzenleyeceğimiz bu fikir yarışmasına gençlerin büyük ilgi göstereceğini umuyor ve çok güzel fikirlerin çıkacağından emin olduğumuz bu yarışmaya geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin katılmaları konusunda teşvik edilmelerini rica ediyoruz” dedi.