Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Türkiye’deki kadın girişimciliğinin artırılması için başlattıkları “Kızlarımız Girişimci Olsun” Projesi kapsamında İncirlik Lisesi’nin kız öğrencileriyle buluştu.

 

İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Türkiye’nin en büyük girişimcileri olarak bilinen Sabancı ve Koçların da aynı sıralarda eğitim gördüğüne dikkati çekerek, öğrencilere bir kurumda çalışan değil istihdam sağlayan işkadınları olmaları yönünde çağrıda bulundu. Öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri ve mutlaka yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan İŞKAD Başkan Yardımcısı ve Neva Tur’un sahibi Belgin Özçelik de iş yaşamında nasıl başarıya ulaştığını anlattı.

 

İncirlik Lisesi etkinlik salonundaki seminere, İŞKAD Başkan Yardımcısı Belgin Özçelik, Başkan Yardımcısı Sema Soykan, Genel Sekreter Canan Onatça Dolmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni ile İŞKAD üyeleri Birsen Akman, Şule Anaç ve Cansu Ugar da katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Ayfer Köni, Türkiye’deki kadın girişimci sayısının arttırmak için böyle bir projeyi hazırladıklarını belirtti.

 

SABANCI DA KOÇ DA BU SIRALARDAN ÇIKTI

 

Kız öğrencilerden girişimcilik konusunda araştırma yapmalarını ve ünlü girişimcilerin yaşam öykülerini okumalarını isteyen İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Türkiye’nin herkes tarafından bilinen Sabancı ve Koç gibi önemli girişimcilerinin de aynı sıralarda eğitim gördüğüne dikkati çekti.

 

Av. Türkmen, “İnşallah bu salondan geleceğin vergi rekortmeni kadınları çıkacak. İnşallah hepinizin altında son model arabalar, evleriniz işyerleriniz olacak. Sizin KPSS sınavlarında torpil arayan çocuklar değil, kendi işyerlerini açan ve yanında insanları çalıştıran kadınlar olmanızı istiyoruz. Onun için sizinle birlikteyiz. Bu konuda bizden bir şey talep ederseniz her zaman yanınızda olacağız. Amacımız, ülkemizin geleceğin en büyük ekonomilerinden birisi olması ve bu sizlerin varlığıyla olacak” dedi. Liselerde öğrenim gören kız öğrenciler arasında “Ben de girişimci olmak istiyorum” konulu bir fikir yarışması düzenlediklerini anımsatan Av. Türkmen, dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar armağan edileceğini dile getirerek, öğrencilerden yarışmaya katılmalarını istedi.

 

 

İSTERSENİZ HERŞEYİ YAPABİLİRSİNİZ

 

Seminerin konuşmacısı İŞKAD Başkan Yardımcısı ve Neva Tur’un sahibi Belgin Özçelik de iş yaşamındaki başarısının sırrını paylaştı. Öğrenim yıllarında başarılı olmadığını ancak ilgi alanlarının ve hobilerinin olduğunu belirten Özçelik, “İsterseniz her şeyi yapabilirsiniz. Kendinizi iyi yetiştirmeli, bilgi sahibi olmalısınız” dedi.

 

10 yıl boyunca turizm şirketlerinde çalıştığını ve bu konuda kendini yetiştirdiğini ifade eden Özçelik, bu süreçte elde ettiği deneyimlerin ardından kendi işyerini açtığını vurguladı.

 

Bir yerde eleman olarak çalışırken sadece yaşamını sürdürebilecek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kazandığını aktaran Özçelik, Neva Tur’u kurduktan sonra ise kendi evini, arabasını satın aldığını söyledi. Türkiye’de kadın girişimci sayısının çok az olduğuna dikkati çeken Özçelik, buna karşılık kadınların çok daha azimli ve başarılı olduğunu belirterek kız öğrencilere girişimci olmaları yönünde çağrıda bulundu.