İş Kadınları Derneği (İŞKAD), 'Kızlarımız Girişimci Olsun' kampanyasında Adana'daki okulları tek tek geziyor. İŞKAD'ın konuyla ilgili toplantı düzenlediği 10. okul 75. Yıl Anadolu Lisesi oldu. İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen'in liseli kızlara girişimciliği anlattığı toplantı aktif bir katılımla devam etti.

 

Konuşmasına, "Kitap okuyun, fırsatları değerlendirin, çalışkan olun ancak özellikle bir girişimcilik ruhuna sahip olun" diye başlayan Av. Türkmen, ülkenin geleceği gençlerin kendi işlerini kurmasının ve istihdam sağlamasının önemine dikkat çekti.

 

Genç kızların kendi hayatlarını kazanmasını istediklerini vurgulayan Av. Türkmen, "Hedefiniz büyük olsun. Hepimizin geleceği sizlersiniz. Emek vererek, kafa yorarak güzel kazanımlar elde edin. Geleceği iyi şekillendiren bireyler ülke kalkınmasında da önemli rol oynar. Girişimcilik toplantısını daha sonra aranızda tartışın, gündemde tutun. Geleceğinize sahip çıkın" dedi.

 

BAĞDATLI, KİŞİSEL GİRİŞİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

 

'Kızlarımız Girişimci Olsun' kampanyasının 75. Yıl Anadolu Lisesi'ndeki konuğu ise Tuba Bağdatlı oldu. Takı tasarlayarak başladığı girişimcilikten ayakkabı mağazasına uzanan serüveni anlatan Bağdatlı, "Aileme ait ayakkabı mağazasında tasarladığım takıları satarak iyi bir girişimcilik örneği sergiledim. İlk etapta bana gülseler de 3 yıl boyunca ayakkabı mağazasında takı sattım. Daha sonra kendime ait bir ayakkabı mağazası açtım. Ayakkabı dikiş kurslarına katıldım. İki çocuğuma da girişimcilik ruhunu aşılıyorum" dedi.

 

İşyerinde pozitif ayrımcılık yaparak sadece kadınları çalıştırdığını kaydeden Bağdatlı, "Hayatta her şey önünüze altın tepsiyle sunulmuyor. Kişisel girişimleriniz çok önemli" diye konuştu.

 

İŞKAD Üyesi Esin Parlak ise İŞKAD'ın liselerarası düzenlediği 'Ben de Girişimci Olmak İstiyorum' konulu kompozisyon yarışması ile ilgili bilgi verdi. Parlak, çeşitli ödüllerin verileceği yarışmaya katılım çağrısında bulundu.

 

Toplantıya İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kampanya Koordinatörü Ayfer Köni, İŞKAD Üyesi Cansu Uğar, Okul Müdürvekili Sezai Soyer, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.